ALBASAT
Societate

Maia Sandu: Deputații europeni cred că nu se dorește investigarea furtului miliardului

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, fosta prim-ministră Maia Sandu, susține că mai mulți deputați europeni nu cred că în Republica Moldova nu se știe cine a furat miliardul din sistemul bancar și că oficialii europeni consideră că nu există voință pentru a investiga frauda bancară. Politiciana spune că acest mesaj i-a fost transmis de oficiali din UE în cadrul unui eveniment la care au participat sute de deputați ai Partidului Popular European, transmite IPN.

Maia Sandu spune că a ținut un discurs în fața acestor deputați. „De acolo a venit un mesaj pe care m-au rugat oamenii să-l transmit organelor de drept din Republica Moldova. Ei au spus că nu cred niciun pic că nu se știe cine a furat miliardul, că în era digitalului toate urmele rămân și că pentru faptul că până astăzi nu se știe nimic despre furtul miliardului în Republica Moldova sunt de vină doar instituțiile statului care trebuie să investigheze și nu investighează. A fost un mesaj dur: „Nu mai credem în scuze și în justificări, pur și simplu nu se dorește investigarea furtului miliardului”, a afirmat politiciana.

Potrivit ei, în câteva luni se va vedea dacă Procuratura Generală și procurorul general Alexandr Stoianoglo au intenții serioase să investigheze frauda bancară. Maia Sandu admite că în ceea ce ține de recuperarea banilor este foarte mult de lucru. „Dar pentru ca să spui foarte clar și nu doar să spui, dar și să mergi în instanța de judecată împotriva a, b, c, d, asta ar trebui să fie făcut în câteva luni”, a adăugat președinta PAS.

De asemenea, Maia Sandu consideră că actualul Guvern condus de Ion Chicu a creat o mare confuzie în tot ceea ce înseamnă reforma justiției. „Au tot spus că din primele zile de guvernare vor elabora un concept, că vor obține sprijinul Comisiei de la Veneția și suntem acuș în luna martie și nu înțelegem ce vor să facă, nu pot să articuleze nimic”, a comentat politiciana.

Related posts

Noi probleme pentru Marea Britanie. Producătorii de oțel, sticlă, ceramică și hârtie avertizează că ar putea opri activitatea

Albasat

Alte 195 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova

Albasat

Igor Dodon: Suntem gata pentru orice scenariu

Albasat

Leave a Comment