Portal de știri
Societate

Maia Sandu îndeamnă la vaccinare: Nu dați cu piciorul în șansa de a rămâne în viață

Președintele Maia Sandu încurajează cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Într-un mesaj video, șefa statului spune că orice locuitor al țării poate avea astăzi gratuit vaccinul și că vaccinarea va ajuta oamenii să se întoarcă la viața normală, la muncă, la cei dragi, transmite IPN.

„Cea mai grea zi din acest an a fost ziua când am înmânat „Ordinul de Onoare” rudelor celor 134 de medici, surori medicale, șoferi de ambulanțe, felceri și infirmiere care au murit în prima linie în primul an de COVID. A fost greu, imposibil de greu să privesc în ochii copiilor care au rămas fără mamă, ai soțiilor rămase fără soți, ai părinților care și-au pierdut copiii plecați mult prea devreme. M-am gândit atunci că, dacă am fi avut vaccin, aș fi înmânat acest ordin nu post-mortem, ci unor oameni vii, care au luptat eroic pentru a salva alte vieți. Sute și mii de vieți…”, menționează Maia Sandu.

Șefa statului amintește de scriitorul Nicolae Dabija, diplomatul Valeriu Turea, folcloristul Tudor Colac, jurnalista Antonina Sârbu și mulți alți oameni care au plecat prea devreme și „care mai aveau atât de mult potențial creator și atâtea proiecte de terminat”.

„Mă doare enorm să văd medici luptând din răsputeri pentru viața unui copil, a cărui mamă pur și simplu nu a găsit timp să se vaccineze. Mă doare să văd tineri intubați, tineri care, deși au acces la orice informație, au ales să ajungă la terapie intensivă”, mai spune președinta, îndemnând oamenii să nu dea cu piciorul șansei de a rămâne în viață. „Pentru ca fiecare dintre noi să poată merge la o nuntă, nu la înmormântare. Să poată merge în vacanță și nu la spital. Să-și poată îmbrățișa omul drag pe viu și nu doar în gând…”, a declarat președinta.

Avem oamenii care au de partea lor cel mai mare aliat, știința, dar și vaccin divers, pentru toată lumea, menționează Maia Sandu. La fel ca alte sute de mii de cetățeni, s-a vaccinat și se va mai vaccina o dată, dacă va fi necesar.

Related posts

Germania va acorda Moldovei un împrumut de 50 mln euro fără condiţionalităţi

Albasat

Cursul valutar oficial la 17.12.2020

Albasat

Cum sa evitam germenii in timpul cumparaturilor. Sfaturi de la specialistii in igiena

Albasat

Leave a Comment