Portal de știri
Societate

Maia Sandu: Moldova va continua să susțină refugiații ucraineni

Republica Moldova va continua să susțină refugiații ucraineni adăpostiți în Moldova, va consolida capacitatea de transport și de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre și înspre Ucraina. O spune președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care se află într-o vizită în țara vecină, la invitația omologului său, Volodymyr Zelensky, transmite IPN.

„Este obligația noastră morală, de vecini și de prieteni să-i ajutăm”, menționează șefa statului, care precizează că, în discuția pe care a avut-o la Kyiv cu președintele Ucrainei și echipa acestuia, și-a exprimat admirația pentru curajul cu care ucrainenii își apără patria de agresiunea rusă.

Potrivit Maiei Sandu, Republica Moldova și Ucraina vor colabora în domeniul economic și energetic, precum și pe calea de aderare la Uniunea Europeană. „Cetățenii țărilor noastre merită să aibă o viață pașnică și prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, conchide președinta Republicii Moldova.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în Ucraina, la invitația președintelui Volodymyr Zelensky. Președinția Republicii Moldova nu precizează în ce perioadă șefa statului se va afla în țara vecină.

Related posts

Israelul anunţă vaccinarea cu doza a patra: „Ne va ajuta să trecem peste valul Omicron care mătură lumea”

Albasat

În raionul Nisporeni se atestă o creștere a maladiilor respiratorii

AlbasatTV, Nisporeni

Шесть лет Соглашению об ассоциации с ЕС

Albasat

Leave a Comment