ALBASAT
Societate

Maia Sandu: PAS va încerca să îmbunătățească viața cetățenilor indiferent de consecințele politice asupra sa

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că Guvernul actual este unul „incapabil și iresponsabil” care nu a știut să administreze situația crizei sanitare și din cauza aceasta s-a ajuns la un număr foarte mare de infectări în sistemul medical și nu doar. Dacă lucrurile vor continua în același fel, se poate ajunge la o criză în toate domeniile. De aceea, PAS va încerca să îmbunătățească viața cetățenilor indiferent de consecințele politice pentru PAS pe termen mediu și lung, lucru care depinde, însă, și de deputați din Parlament. Declarații în acest sens au fost făcute de lidera PAS, într-un live pe Facebook, transmite IPN.

„Și aici este o situație foarte grea pentru noi. Să încercăm să numim un Guvern mai bun pentru cetățeni, asumându-ne toate riscurile politice și de imagine, inclusiv riscurile electorale mai departe sau să lăsăm lucrurile așa cum sunt? Eu cred că dacă suntem sinceri cu noi, trebuie să încercăm să îmbunătățim viața cetățenilor, indiferent de consecințele politice pentru noi pe termen mediu și lung. Și asta o să încercăm să facem. Acum, evident, depinde și de alți deputați din Parlament”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit liderei PAS, în situația în care își propune numirea unui nou Guvern există riscuri mari pentru partid. „Dacă lăsăm acest Guvern, ne-am convins cu toții și mai ales, dacă rămâne, o să ne convingem cu toții, cât de urâtă va fi situația. Și situația va fi urâtă pentru cetățeni, nu pentru guvernanți, că ei întotdeauna au cu ce se descurca”, a conchis lidera PAS.

În altă ordine de idei Maia Sandu a menționat că la alegerile prezidențiale din toamnă optează pentru un candidat comun de dreapta, dar pentru unul care are cele mai mari șanse. Însă, spune lidera PAS, multe dintre partidele de dreapta deja și-au anunțat candidații, inclusiv liderul Platformei DA Andrei Năstase. „Noi vrem să câștigăm aceste alegeri prezidențiale și să-l debarcăm pe Igor Dodon de la putere pentru că doar așa putem să tăiem capul sistemului mafiot. Pentru asta trebuie să mergem în aceste alegeri cu candidatul care ale cele mai mari șanse”, a declarat Maia Sandu.

În live-ul citat, din seara de 10 mai, lidera PAS a oferit o variantă de răspuns la întrebarea pe care Agenția IPN a scos-o în titlul analizei din 9 mai „Va reveni oare Maia Sandu la funcția de prim-ministru?

Related posts

27 de produse farmaceutice noi sunt autorizate de AMDM

Albasat

Migranții salvați din Marea Mediterană fug din centrele de carantină din Italia, unde sunt trimiși ca măsură de protecție

Albasat

Poliția a identificat șoferul suspectat că a tamponat mortal o tânără din Răzeni

Albasat

Leave a Comment