ALBASAT
Actualitate Societate

Maia Sandu: România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova

România este cel mai important partener politic și economic al Republicii Moldova. O spune președinta Maia Sandu, care s-a întâlnit cu președintele Senatului României, Nicolae-Ionel Ciucă, aflat în vizită la Chișinău, transmite IPN.

Maia Sandu a menționat importanța continuării proiectelor de interconectare energetică, inclusiv prin linia electrică aeriană Suceava-Bălți, care vor spori independența energetică a Republicii Moldova.

Cei doi oficiali au vorbit și despre proiectele de modernizare și construire a mai multor poduri peste râul Prut. Potrivit președintei Maia Sandu, acești pași vor contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, vor intensifica cooperarea economică dintre cele două maluri și ne vor apropia și mai mult de România și UE, se arată într-un comunicat de presă emis de Președinție.

Președinta a apreciat ajutorul necondiționat al României oferit Republicii Moldova de-a lungul timpului, menționând că autoritățile de la Chișinău contează mult pe expertiza și contribuția României în procesul de integrare europeană.

Related posts

„Avia Invest”: Контракт о концессии не расторгнут и никто его расторгнуть не может

Albasat

Exportul de cereale s-a redus cu 60%, de la începerea războiului din Ucraina, „Agrocereale”

Albasat

Maia Sandu: Săptămâna aceasta nu voi desemna un candidat la funcția de prim-ministru

Albasat

Leave a Comment