Portal de știri
Societate

Maia Sandu: Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni

Președinta Maia Sandu a comentat deconectările avariate de energie electrică pe teritoriul țării. „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens”, a scris șefa statului ca urmare a deconectărilor masive de curent electric în Republica Moldova, transmite IPN.

„Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, este mesajul pe care l-a transmis președinta țării.

Într-un comunicat de presă, întreprinderea „Premier Energy” informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23, s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc. Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. „Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică”, se arată în comunicat.

Related posts

188 de cazuri noi de COVID-19 și opt decese

Albasat

Maia Sandu anunță o reformă a Armatei Naționale: E nevoie de finanțare și noi asta vom face

Albasat

120 de pui au pierit într-un incendiu la o fermă din raionul Telenești

Albasat

Leave a Comment