Portal de știri
Fără categorie

Maratonul Internațional Chișinău, ediția a IX-a, a fost cucerit de mii de persoane

Străzile centrale ale orașului Chișinău s-au transformat duminică, 30 septembrie, într-o cursă imensă de alergări, la care au participat mii de entuziaști. Aceștia și-au pus puterile la încercare, participând la cel de-al patrulea „Maraton Internațional Chișinău”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al organizatorilor, se spune că evenimentul sportiv a început la ora 08.00. După exercițiile de încălzire a mușchilor și discursul de deschidere din partea directorului organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin, participanții s-au aliniat la start. La competiție au participat 18000 de persoane. Primii au ieșit la start sportivii în scaune rulante. Pentru ei a fost pregătită o categorie specială – „Maraton For All” cu distanțe de 10 km, 21 km și 42 km. Aceste competiții s-au organizat în premieră în cadrul Maratonului de la Chișinău.

Către ora 09.00, a fost anunțat startul general al Maratonului Internațional Chișinău 2018. Participanții au depășit distanțele: maraton (42 km 195 m), semimaraton (21 km 0975 m), 10 km și 5 km, precum și cursa distractivă „Fun Run By Iute Credit” de 1,5 km. Toți participanții Maratonului Internațional Chișinău au primit câte o medalie la final, iar câștigătorii au primit cadouri și premii bănești. Fondul total de premii al maratonului a fost de 100000 de lei.

Câștigătorii cursei de 5 km au fost Ivancenco Vladislav, Pavlenco Nicolae, Voloșciuc Alexandru, Botnari Mihaela, Tcaciova Iuliana și Ruliac Inna. Cei mai rapizi la cursa de 10 km au fost Chiriac Petru, Țimbalist Ghenadie, Crivoi Andrei, Ciocan Daniela, Budiuc Cristina și Nastas Diana. Cele mai bune rezultate la cursa de 21 km au fost înregistrate de Răileanu Maxim, Croitoru Liviu, Obuhovschi Aleksei, Carmanenco Ecaterina, Zbîrnea Natalia și Sacara Zinaida.

Cei mai rapizi la distanța maraton de 42 km au fost Serem Benjamin Kiprop, Gorbușco Nicolai, Popov Serghei, Masnâc Irina, Mahamud Isidro Pilar și Alexandra Kirillov. Cei mai rapizi sportivi în scaune rulante au fost, la cursa de 10 km, Marținchevici Alexandru și Costin Dumitru. Câștigătorul „Marathon for All”, la distanța de 10 km din categoria Handbike, a devenit Petroșan Cătălin. Singurul participant la categoria „Marathon for All”, distanța de 10 km, a fost Franchiv Ganna.

Cei mai rapizi la cursa de 21 km din categoria „Marathon For All” au fost Bardij Anatoli, Radcovschi Artur și Levene Justin. Câștigătoarea cursei de 21 km a fost Dmitriuc Nadejda. Câștigătorii cursei de 42 km în categoria „Marathon For All” au fost Ștefârță Ilie, Șuruta Serhii. Câștigătoarea cursei de 42 km este Șobcinskaia Natalia.

Organizatorii Maratonului Internațional Chișinău 2018 sunt organizația sportivă Sporter și panoul de anunțuri gratuite – 999.md.

Related posts

A fost elaborat un proiect de lege care transpune sancțiunile internaționale în legislația Moldovei

AlbasatTV, Nisporeni

ASP anunță simplificarea mai multor proceduri de obținere a actelor de identitate

AlbasatTV, Nisporeni

Zece cabinete de dezvoltare a copiilor au fost amenajate în localitățile din Ungheni și Cahul

AlbasatTV, Nisporeni

Arcadie Barbăroșie: Cred că într-un final Republica Moldova se va uni cu România

AlbasatTV, Nisporeni

Valentin Dolganiuc: Cetățenii moldoveni nu au nostalgii față de URSS, ei sunt victime ale propagandei

AlbasatTV, Nisporeni

Leziuni corporale, automutilări, subcultură: cum să combatem relele tratamente în sistemul penitenciar?

AlbasatTV, Nisporeni

Consumatorii care au indicat date greșite pe compensatii.gov.md pot face modificări

AlbasatTV, Nisporeni

Ala Nemerenco: În 2022 prețurile la medicamente au crescut cu 3,5%, în condițiile unei inflații de 30%

AlbasatTV, Nisporeni

În prezent, rețelele sociale reprezintă cel mai mare pericol de dezinformare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 09.12.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment