ALBASAT
Actualitate Societate

Mașinile electrice vor avea plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi

Începând cu data de 7 iunie, autoturismele cu sisteme de propulsie ecologice vor primi plăcuțe cu numere de înmatriculare verzi. În această clasă intră doar autoturismele cu emisii zero CO2: vehicule pur electrice sau cele care folosesc pilă de combustie cu hidrogen. Despre aceasta anunță Agenția Servicii Publice, transmite IPN.

Plăcile cu numere verzi vor fi acordate atât autovehiculelor electrice noi, cât și celor care au fost  deja înmatriculate. Proprietarii de autovehicule electrice deja înmatriculate, la dorință, pot solicita schimbarea plăcuțelor standard (cu numere negre) pe cele cu cele verzi.

Plăcuțele cu numere verzi nepersonalizate costă 550 de lei, iar prețul pentru plăcuțele, la alegere, din stocul plăcuțelor deja executate este dublu. Preschimbarea plăcuțelor din standard în plăcuțe cu numere verzi, cu păstrarea numărului de înmatriculare, costă 550 de lei.

„Plăcile cu numere de înmatriculare verzi vor fi un element distinctiv al autovehiculelor electrice, contribuind la o mai bună identificare a acestora în trafic și la promovarea mobilității durabile. Măsura face parte din eforturile Guvernului Republicii Moldova de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a combate schimbările climatice”, menționează ASP.

Potrivit datelor din Registrul de stat al vehiculelor, în total sunt înregistrate primar peste trei mii de automobile electrice.

Related posts

Unul dintre viceprimarii capitalei demisionează

AlbasatTV, Nisporeni

Parlamentul a ratificat Acordul de împrumut cu BERD pentru reabilitarea CET-Nord

Albasat

Труп новорождённого найден на мусорной свалке

Albasat

Leave a Comment