Portal de știri
Societate

Medic virusolog australian: „Spalati fructele si legumele cu apa si sapun.” Cum isi motiveaza sfatul

Un virusolog australian a confirmat ca „orice suprafata poate fi un pericol” cand vine vorba de COVID-19, iar clientii din supermarketuri ar trebui sa fie atenti in special la fructele si legumele neambalate cand merg la cumparaturi.

Timothy Newsome, profesor asociat la Universitatea din Sydney, este specializat in infectii, vaccinuri si virusologie, asa ca a urmarit indeaproape evolutia bolii.

El a explicat pentru FEMAIL ca virusul poate trai pe majoritatea suprafetelor, iar oamnenii ar trebui sa fie precauti la culoarul de fructe si legume, unde diferiti clientii iau si pun la loc produsele in mod constant.

„Trebuie sa tinem cont de faptul ca fiecare suprafata este potential contaminata. Orice suprafata prezinta un risc”, a explicat dr. Newsome. „In acest caz, spre deosebire de altele, situatia nu e atat de ingrijoratoare, dar este important sa fim precauti.”

Medicul ii sfatuieste atat de lucratori, cat si pe clienti sa foloseasca manusi in momentul in care umbla la rafturile cu pricina. Pe oameni ii incurajeaza sa spele fructele si legumele cu apa si sapun, la fel cum procedeaza si cu mainile, in momentul in care ajung acasa.

„Nu va bazati doar pe temperaturile mari din timpul gatitului pentru a ucide virusul”, a incheiat el.

Related posts

Alte 1130 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în R. Moldova

Albasat

Mesajul șefei Direcției Învățământ Tineret și Sport Nisporeni cu ocazia încheierii anului școlar 2021-2022

Albasat

Candidatul Partidului Șor la alegerile din Hâncești, exclus din cursa electorală

Albasat

Leave a Comment