Nisporeni

Medicii- eroii zilelor noastre

Şcoala de arte plastice din oraşul Nisporeni a realizat o expoziţie de desene tematice pandemiei şi luptei contra COVID 19, care a fost amplasată la Spitalul Raional Nisporeni.  Cadrele medicale au rămas plăcut uimiţi, mărturisind că este un gest sensibil, iar mesajele desenelor le-au dat puteri să lupte mai departe.

Lidia Crăciun, directoarea spitalului Raional Nisporeni

Am rămas impresionaţi de acest gest făcut de Şcoala de arte plastice din Nisporeni, în frunte cu domnul director Mihai Bortă. Colegii mei, când au intrat, au rămas foarte emoţionaţi toţi. Desenele sunt foarte sugestive, foarte grăitoare. Mulţumim foarte mult acestor bravi copii pentru atenţie şi pentru această sensibilizare, a lor şi a noastră, şi pentru faptul că ne preţuiesc munca pe care o facem, fiindcă, într-adevăr, suntem într-o perioadă foarte dificilă.” a menționat Lidia Crăciun, directoarea spitalului Raional Nisporeni.

Expoziţia a fost pentru cadre o surpriză. Astfel, venind dimineaţa la serviciu, aceştia au văzut în primul rând expoziţia, care transmite mii de mesaje de sprijin, dar şi aminteşte că cetăţenii sunt alături de cadrele medicale.

Nadeja Ulinici, şefa secţiei consultativă

Nu numai noi, ca lucrători medicali, luptăm în această pandemie. Din aceste desene se observă că şi copiii se gândesc la această pandemie, lucrătorii medicali şi cei maturi. Mulţumesc frumos! Mulţumesc profesorilor, mulţumesc copiilor, mulţumesc directorului şcolii.” a spus Nadeja Ulinici,  şefa secţiei consultativă.

Iniţiatorul acestei expoziţii, directorul Şcolii de arte plastice din Nisporeni, recunoaşte că a fost depusă multă muncă, desenele fiind realizate şi pentru un concurs intern, cu genericul „Medicii- eroii zilelor noastre”. Cel mai important scop al acestei expoziţii a fost realizat: bucuria din ochii cadrelor medicale.

Mihai Bortă, directorul şcolii de arte plastice Nisporeni

Ideea îndeplinirii unei astfel de expoziţii a apărut ceva mai devreme, aproximativ o lună în urmă. Dat fiind faptul că pe fundalul republicii s-au limitat numărul de expoziţii, atunci a apărut ideea ca, pe fundalul şcolii, să facem un concurs cu genericul „Medicii- eroii zilelor noastre”. Copiii au lucrat cu multă tragere de inimă, au depus mult efort intelectual, ca mesajul să ajungă la inimile spectatorilor.” a spus Mihai Bortă, directorul şcolii de arte plastice Nisporeni.

Expoziţia cu genericul „Medicii- eroii zilelor noastre” a fost amplasată în holul Spitalului Raional Nisporeni, în ajunul zilei mondiale a sănătăţii, făcând, în acest fel, un dar tuturor cadrelor medicale. Darul principal a fost puterea insuflată de fiecare linie desenată, dar şi speranţa emanată de galbenul prezent mai în toate desenele. Ziua mondială a sănătăţii este sărbătorită anual, la data de 7 aprilie.

Related posts

Tragedie într-o localitate din Nisporeni. Un bărbat a murit electrocutat

Albasat

Grădiniţa din Drojdieni, raionul Nisporeni urmează să fie închisă. Părinții cer autorităților să o păstreze

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 7 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat