ALBASAT
Nisporeni Societate

Medicul nisporenean Alexandru Ciuș a fost ales drept cel mai apreciat doctor dintr-un spital raional

Vicedirectorul IMSP Spitalul Raional Nisporeni, chirurgul Alexandru Ciuș, a fost selectat drept unul dintre cei mai apreciați doctori dintr-un spital raional, în cadrul Campaniei „Mulțumesc, Doctore”!, organizată de Platforma Spitale.MD. Alexandru Ciuș a acumulat 65 de voturi în cadrul acestei Campanii.

„Astăzi numai vesti bune. În cadrul campaniei „Mulțumesc Doctore” organizat de portalul Spitale.MD Vicedirectorul IMSP SR Nisporeni, doctorul Alexandru Ciuș a fost nominalizat ,,Cel mai apreciat doctor dintr-un spital rational”. El a acumulat cele mai multe voturi din partea pacienților la categoria Spital raional! Felicitări Dnul doctor! Felicitări IMSP Spitalul raional Nisporeni!”, se arată într-un mesaj pe pagina de Facebook a SR Nisporeni.

Alexandru Ciuș spune că, acest premiu reprezintă un indiciu sau un semn de apreciere a lucrului efectuat și o confirmare că ceea ce fac doctorii, o fac bine și oamenii asta apreciază”.

Totuși, medicul spune că uneori este greu să le comunice pacienților un diagnostic, mai ales dacă acesta este un verdict dureros.

„Greu în activitatea noastră este uneori epuizarea fizică, suprasolicitarea din cauza volumului de muncă, atât cu pacienții, cât și cu partea administrativă pe care o am. Greu este uneori să le comunici pacienților un verdict nu tocmai favorabil. De asemenea, este greu să te pui în pielea pacientului ca să-i înțelegi suferința”, a spus medicul nisporenean potrivit sanatateinfo.md.

Alexandru Ciuș speră că viitorul ministru de la Sănătate va fi un specialist din domeniu, care va cunoaște problemele și va avea soluții pentru ele.

„Eu sper ca viitorul ministru al Sănătății va fi o persoană din sistem, care o să înțeleagă în esență toate problemele sistemului de sănătate și să înțeleagă cum ar putea funcționa sistemul ca o mașinărie, ca un tot întreg, nu ca un sistem ciopârțit, când fiecare trage în direcții diferite”, explică Alexandru Ciuș.

Campania „Mulțumesc, Doctore”! este la 4-a ediție, iar pacienții au avut posibilitate să lase mesajele de mulțumire direct pe platforma online Spitale.MD, pentru medicul pe care îl apreciază. Ca și anul trecut, anul acesta au fost nominalizați câte doi medici dintr-un spital raional, municipal și republican.

Campania s-a desfășurat în perioada 18 mai – 16 iunie, anul acesta fiind nominalizați 77 doctori din 29 de spitale publice raionale, municipale și republicate. În total, medicii au acumulat 579 de voturi, în urma validării emailurilor cu care s-au înregistrat pacienții. Anul acesta 6 medici au fost premiați de platforma Spitale.md, datorită mesajelor lăsate de pacienți.

Related posts

Alegeri locale noi în două localități

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 861 de cazuri noi

Albasat

Parlamentul a adoptat norme ce vizează fondurile de pensii facultative

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment