ALBASAT
Societate

Mesajul Maiei Sandu după ce dozele de vaccin Sputnik V au ajuns la Chișinău

Lotul de 142 de mii de doze de vaccin Sputnik V va permite accelerarea procesului de vaccinare. Donația acordată Republicii Moldova de Federația Rusă deschide posibilitatea extinderii categoriilor de persoane vaccinate. Este mesajul președintelui țării, Maia Sandu, după ce dozele de vaccin au ajuns la Chișinău, transmite IPN.

Președinta a mulțumit Federației Ruse și a reiterat că vaccinarea și păstrarea în continuare a măsurilor de protecție sunt șansa de a reveni la normalitate. „Este important că într-o perioadă cât mai scurtă să se vaccineze cât mai mulți cetățeni, așa încât să protejăm viața și sănătatea noastră și a celor dragi. Statul trebuie în continuare să facă tot posibilul pentru a aduce în țară cât mai multe doze de vaccin, dar și să asigure acces la mai multe tipuri de vaccin, așa încât cetățenii să poată alege”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Dozele de vaccin Sputnik-V, donate de Federația Rusă Republicii Moldova, au ajuns la Chișinău astăzi, 24 aprilie. Maia Sandu nu a mers la ceremonia de întâmpinare, contrar afirmațiilor președintelui PSRM, Igor Dodon, care își adjudecă meritul obținerii acestei donații și care a spus anterior că intenția șefei statului de a veni la aeroport e un cinism fără margini.

Related posts

30 de zile de arest pentru viceguvernatorul BNM Ion Sturzu

Albasat

Măsurile mai stricte impuse în Cehia, în vigoare de luni

Albasat

Ион Чебан: Детские сады могут быть открыты только с разрешения Комиссии по общественному здоровью

Albasat