ALBASAT
Actualitate Societate

Ministerul Educației face precizări legate de prima lecție pe 1 septembrie

Prima lecție în noul an de studii la toate școlile din țară va avea genericul: „Moldova Europeană”. Ministerul Educației și Cercetării a transmis o circulară către instituțiile de învățământ general pentru ca profesorii să elaboreze mesajul educațional, transmite IPN.

Ministerul de profil menționează că prima lecția a fost aleasă în contextul obținerii de către Republica Moldova a statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. În funcție de vârsta elevilor, sunt propuse tematici conexe pentru discuții ce vizează integrarea europeană, inclusiv obiectivele și valorile europene, libertatea și democrația unui stat.

Pachetul informațional pentru prima oră din anul curent a fost elaborat cu implicarea cadrelor didactice și a tinerilor care au făcut stagii de practică în instituțiile guvernamentale pe parcursul lunilor iulie-august. Programul de stagii este implementat în comun de Guvernul Republicii Moldova și Delegația Uniunii Europene.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană pe 3 martie 2022. În luna iunie anul trecut Comisia Europeană a recomandat ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, cu condiția ca aceasta să realizeze „reforme importante”.

Related posts

Мариан Показной назначен замдиректора НАРЭКИТ

Albasat

Agricultorii pot depune dosarele pentru subvenții până pe 4 noiembrie

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 479 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 42 183

Albasat

Leave a Comment