ALBASAT
Societate

Moldova și Georgia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare

Republica Moldova și Georgia au convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare, în vederea facilitării circulației cetățenilor vaccinați ai Republicii Moldova, în special pe durata perioadei estivale, fără obligația izolării sau testării. Anunțul a fost făcut de șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, urmare a înțelegerii atinse în cadrul întrevederii cu omologul său georgian David Zalkaliani, desfășurate în marja Reuniunii ministeriale a Coaliției Globale anti-ISIL/Daesh.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Georgia este cea de-a treia țară, după Ungaria și Ucraina, cu care Republica Moldova a convenit recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Bulgaria, Regatul Spaniei și Muntenegru au anunțat și ele despre recunoașterea certificatelor de vaccinare eliberate de către autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății.

MAEIE susține că demersuri similare au fost înaintate ministerelor afacerilor externe ale României, Turciei, Cehiei, Greciei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

Informația actualizată privind condițiile de călătorie este reflectată în alertele săptămânale publicate pe pagina web a ministerului de externe, la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”.

Related posts

Plătim mai puțin pentru roaming între Republica Moldova și UE

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu convoacă Adunarea Națională „Moldova Europeană”

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 12.08.2022

Albasat

Leave a Comment