ALBASAT
Societate

Moldoveni traficați de persoane care le-au promis un loc de muncă bine plătit în UE

Cinci persoane din Republica Moldova, România și Austria sunt cercetate pentru traficarea mai multor moldoveni. Inspectoratul General al Poliției precizează că victimele au fost recrutate pe parcursul anului 2021, sub pretextul angajării la un serviciu bine plătit în țările Uniunii Europene, transmite IPN.

Potrivit IGP, suspecții au între 45 și 60 de ani. Aceștia le perfectau victimelor acte de identitate românești false și în baza acestora – contractele individuale de muncă. Persoanelor nu le-au fost create condițiile promise și nici nu li s-a dat salariul stabilit. Polițiștii au stabilit că,  pe parcursul  unui an, suspecții ar fi transportat peste hotare mai bine de 10 persoane, pretinzând de la acestea sume care variau de la 10 000 la 20 000 de lei pentru transport, perfectarea actelor, cazare si mâncare.

Recent, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliul unui complice din Republica Moldova și în automobilele acestuia. Au fost ridicate pachete cu droguri, înscrisuri de ciornă și alte probe în dosar.

Suspectul, în vârstă de 60 de ani, este cercetat în libertate. Conform legii penale, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani. Anterior acesta a fost condamnat la privațiune de libertate pe un termen de 15 ani.

Related posts

Transportul public nu va circula sâmbătă și duminică în Chișinău

Albasat

CEC atenționează că astăzi este ultima zi de agitație electorală

Albasat

Andrei Spînu: Parlamentul a votat, se vor face transferurile și totul va fi ok

Albasat

Leave a Comment