Portal de știri
Societate

Moldovenii au marcat pragul de 8 miliarde de oameni pe care l-a atins populația lumii

Oameni de diferite vârste și ocupații s-au aranjat unul lângă altul astfel ca să formeze cifra opt pentru a marca pragul de 8 miliarde de oameni pe care l-a atins populația lumii. Evenimentul s-a desfășurat în scuarul Teatrului  de Operă și Balet Maria Bieșu din Chișinău, transmite IPN.

Potrivit reprezentantului rezident al Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova, Nigina Abaszada, creșterea populației înseamnă mai multe oportunități în sănătate, îmbunătățirea condițiilor de trai și respectarea drepturilor tuturor persoane. „La flashmob-ul „Sunt 1 din 8 miliarde într-o lume cu posibilități infinite” au participat copii, oameni cu dizabilități, persoanele în etate. Noi am văzut atât de mulți reprezentanți ai diferitor categorii de populație și noi facem parte din aceste 8 miliarde. Am vrut să scoatem în evidență că cifra de 8 miliarde reprezintă 8 miliarde de scopuri, visuri și oportunități”, a menționat oficiala UNFPA.

Participanții la eveniment s-au adresat la toți locuitorii din Moldova să aibă grijă de țară și de planetă. Ei au spus că cel mai important lucru pe acest pământ este pacea și noi toți trebuie să o menținem și să nu recurgem la acțiuni de agresiune. Indiferent de etnie, limbă, baștină și viziuni politice, oamenii trebuie să aibă același oportunități infinite.

În contextul evenimentului, Fondul ONU pentru Populație a lansat instalația simbolică #1din8Miliarde care va fi amplasată pentru timp de două săptămâni în zona havuzului din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt.

Related posts

Cursul valutar oficial la 23.08.2021

Albasat

Ombudsmanul solicită încetarea oricăror forme de răzbunare față de lucrătorii medicali

Albasat

Numărul cazurilor noi de infecție cu coronavirus în Europa a revenit la nivelul lunii martie

Albasat

Leave a Comment