ALBASAT
Societate

Moldovenii care muncesc legal în Spania vor putea primi pensii în ambele state

Cetățenii moldoveni care sunt angajați legal în Spania au dreptul la pensie atât la baștină, cât și în Spania. Pe 21 iulie, la Madrid a fost încheiat un acord în domeniul securității sociale care garantează beneficiul dat. Despre aceasta a anunțat președintele Moldovei Maia Sandu, într-o postare pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Potrivit președintelui, la întrunirea condițiilor de pensionare, cetățenii Moldovei vor beneficia de pensii din ambele state, iar pensiile vor fi calculate proporțional cu stagiile de cotizare în fiecare țară, conform legislației Moldovei și Spaniei. Acordul vizează nu doar pensiile pentru limită de vârstă, dar și cele de urmaș sau de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională.

„Vom continua să depunem eforturi politice și diplomatice pentru ca să semnăm acorduri cu toate statele în care locuiește un număr mare de cetățeni moldoveni”, a scris Maia Sandu.

Potrivit datelor Organizației Mondiale pentru Migrație (OIM) valabile pentru mijlocul anului 2020, 1,16 milioane de cetățeni ai Republicii Moldova se află în străinătate.

Related posts

Alte 49 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova

Albasat

Iulian Rusu: Cred că autoritățile din Israel vor emite decizia de extrădare a lui Ilan Șor

AlbasatTV, Nisporeni

Termoelectrica premiază cei mai responsabili consumatori

Albasat

Leave a Comment