Portal de știri
Societate

Moldovenii din Italia, îndemnați să se abțină de la frecventarea locurilor publice

Cetățeni moldoveni din Italia sunt îndemnați să se abțină de la călătorii și de la frecventarea locurilor publice. Sunt îndemnați să iasă din casă doar în cazurile de strictă necesitate, precum și să întreprindă acțiunile necesare de igienă și dezinfecție. Cu aceste recomandări vine Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus) în regiunile de nord ale Italiei, transmite IPN.

Autoritățile le recomandă cetățenilor Republicii Moldova aflați în această țară să respecte cu strictețe indicațiile autorităților italiene referitoare la situația epidemiologică. Ministerul italian al sănătății a pus la dispoziție, pe portalul dedicat, lista de întrebări și răspunsuri, sfaturi pentru călători și recomandări pentru a diminua riscul de expunere sau de transmitere a virusului. De asemenea, cetățenii pot apela non-stop numărul verde 1500, la care se comunică informații în limbile italiană, engleză și chineză.

La fel, întru evitarea aglomerațiilor și expunerii la riscurile de infecții, pe perioadă respectivă, conaționalii sunt rugați să se adreseze pentru servicii consulare, doar în cazuri de urgență și situații excepționale, la Consulatele Republicii Moldova din Milano și Padova.

MAEIE reiterează că cetățenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situație dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistență consulară de urgență la următoarele numere de urgență: Ambasada Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano: +393206108989; Consulatul din orașul Padova: +393805905331; Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate). De asemenea, email: callcenter@mfa.gov.md sau Skype: callcenter-moldova.

În Italia, autoritățile au raportat aproape 160 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus de tip şi trei decese. Câteva orașe din nordul Italiei sunt sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine.

Related posts

Toamna de aur sărbătorită cu fast la liceul teoretic “Mircea Eliade”

Albasat

În Republica Moldova se află circa 65 de mii de refugiați ucraineni

Albasat

Premierul a înaintat candidaturile celor cinci miniștri noi

Albasat

Leave a Comment