ALBASAT
Actualitate Societate

Moldovenii nu pot obține în instanța americană legalizarea intrării în SUA, NYP

Poliția de frontieră din San-Diego (California, SUA) a primit dispoziția de a-i întoarce fără nicio examinare pe toți migranții adulți din Moldova și alte cinci state post-sovietice, în cazul încercării lor de a trece ilegal hotarul Statelor Unite: Georgia, Rusia, Kîrgîzstan, Tadjikistan și Uzbekistan, notează IPN cu referință la New York Post (NYP).

Cetățenii din aceste state sunt considerați „greu” sau „foarte greu” de returnat în țările lor de origine. În aceiași categorie se înscriu și migranții ilegali din China (din cauza zecilor de mii pe parcursul unor perioade scurte de timp), Brazilia, Ecuador, Peru și alte state, inclusiv care nu doresc să coopereze în subiectul repatrierii migranților ilegali.

Totodată, precizează sursa amintită, migranții ilegali din restul de peste o sută de țări din „emisfera estică”, adică din țările Africii, Asiei, Australiei și Europei, vor avea permisiunea să intre în Statele Unite, numindu-li-se locul și data unui proces penal pentru trecerea ilegală a graniței.

Mai mult, dacă se constată că au o „teamă credibilă” de a se întoarce în țara lor de origine, inclusiv acei care pot fi deportați cu ușurință în Mexic sau în alte țări cu care SUA au un acord de readmisie, pot primi, de asemenea, permisiunea de a intra, fixându-li-se și lor o dată de judecată. Cu toate acestea, poliția de frontieră spune că acestora nu li se va permite să solicite azil.

Alte instituții de presă americane subliniază că înăsprirea regimului migrațional se referă numai la sectorul de frontieră San Diego, zona cea mai solicitată pentru trecerea ilegală a frontierei în Statele Unite.

New York Post scrie că situația dificilă privind migrația ilegală este unul dintre atuurile lui Donald Trump în campania sa electorală. De aceea, după cum a remarcat presa americană, Joe Biden a și emis ordinul corespunzător. Totuși, chiar polițiștii de frontieră americani spun că dispoziția președintelui SUA a întârziat lamentabil.

Related posts

Învață, creează și strălucește: Alege Școala de Muzică pentru anul școlar 2023-2024

AlbasatTV, Nisporeni

Peter Michalco: Efortul de susținere reciprocă și solidaritate între țările membre va continua

Albasat

Facilități fiscale şi vamale la importul obiectelor de cult

Leave a Comment