Portal de știri
Societate

Moscova a lansat peste 4.500 de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei, în 2022

Serviciile de securitate cibernetică din Ucraina au neutralizat peste 4.500 de atacuri cibernetice ruseşti împotriva ţării de la începutul anului, a declarat Ilia Vitiuk, şeful departamentului de securitate cibernetică din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, informeză Agerpres.

„Ţara agresoare lansează în medie peste zece atacuri cibernetice pe zi. Din fericire, societatea ucraineană nici măcar nu ştie de o mare parte dintre ele”, a declarat Ilia Vitiuk pentru postul de televiziune „My-Ukraine”. „Am intrat în 2022 cu opt ani de experienţă de război hibrid. În momentul invaziei, eram deja pregătiţi pentru cele mai rele scenarii”, a adăugat el.

Potrivit sursei citate, aproape 800 de atacuri cibernetice au fost înregistrate în 2020, peste 1.400 în 2021, iar în 2022 acest număr s-a triplat. Atacurile vizează în special sectorul energetic, instalaţiile militare şi bazele de date guvernamentale.

Ilia Vitiuk a adăugat că Serviciul de Securitate al Ucrainei cunoaşte deja după nume majoritatea hackerilor folosiţi de serviciile speciale ruseşti şi că aceştia vor trebui să dea socoteală în faţa unui tribunal după „victoria Ucrainei” în războiul cu Rusia.

Related posts

Guvernului i se solicită să introducă obligativitatea purtării măștilor

Albasat

Record sumbru în Europa după un an de pandemie – continentul devine prima regiune a lumii care depășește pragul de un milion de decese

Albasat

Turcia propune prelungirea acordului de export de cereale din Ucraina cu un an

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment