ALBASAT
Jurnalul sănătății Societate

Motivul pentru care să consumi kiwi: beneficii pentru digestie, vedere şi tulburări de somn

Kiwi se numără printre micile fructe care vin la pachet cu numeroase beneficii pentru sănătate şi, în plus, este um ingredient versatil în dietă care poate fi consumat atât ca gustare, cât şi în felurile principale. De cele mai multe ori obişnuim să consumăm fructe ca mere, portocale, fructe de pădure sau banane, dar dacă am adăuga şi kiwi, acest amestec ne-ar oferi oportunitatea de a experiementa diferite arome, texturi şi nutrienţi. 
Chiar şi o mică muşcătură de kiwi conţine 60g de apă aşadar, pe lângă hidratare, kiwi are o concentraţie destul de mare de vitamine şi nutrienţi. Mai exact:
  • 42 calorii
  • < 1g de proteine
  • < 0.5g grasime
  • 10g carbohidraţi
  • 2g fibre
  • 6g zahăr
Kiwi conţine cantităţi uriaşe de vitamina K, vitamina C, vitamina E, acid folic, calciu şi potasiu, iar toate acestea joacă un rol important în organism. Vitamina K este importantă pentru inimă, oase şi sănătatea metabolică. De asemenea, vitamina C ajută la menţinerea colagenului care produce anumite proteine importante pentru piele şi păr, ligamente, articulaţii şi vasele de sânge.
Ajută digestia. Probabil deja ştii că multe fructe conţin fibre, care sunt excelente pentru digestie, iar kiwi nu este o excepţie. Cercetările sugerează că fibrele şi enzimele din kiwi reduc disconfortul abdominal şi ajută la scăderea timpului în care alimentele trec prin sistemul digestiv.
Accelerează imunitate şi previne apariţia bolilor. Pentru un fruct atât de mic, kiwi conţine o cantitate mare de vitamina C. Mai exact, un singur kiwi conţine 64mg de vitamina C, adică undeva la 85% din necesarul zilnic recomandat. Pe lângă vitamina C, acest fruct conţine vitamina E, care sprijină sistemul imunitar şi-l ţine la distanţă de radicalii liberi.
Tratează astmul. Cercetările arată că o cantitate adecvată de vitamina C este asociată scăderii severităţii/ simptomatologiei în cazul anumitor afecţiuni medicale ca osteoartrita, artrita reumatoidă şi astm.
Ajută în cazul tulburărilor de somn. Dacă ţi se pare o adevărată provocare să dormi noaptea, primul pe lista de cumpărături ar trebui să fie kiwi, deoarece conţine serotonină, un neurotransmiţător care joacă un rol important în controlarea dispoziţiei şi a ciclului de somn. Mai mult, un nivel echilibrat de serotonină te ajută să te simţi mai fericit şi mai calm.
Protejează vederea. Pe lângă cantităţile uriaşe de vitamina C şi E, acest fruct conţine şi luteină şi zeaxantină, antioxidanţi benefici pentru sănătatea inimii care reduce degenerescenţa maculară.

Related posts

Ziua Tineretului, marcată la Nisporeni printr-un concurs de dans

AlbasatTV, Nisporeni

Guvernul va decide procurarea energiei electrice de la cel puțin doi furnizori

Albasat

Directorul Regiei Autosalubritate, riscă să fie demis

Albasat

Leave a Comment