Portal de știri
Societate

Municipalitatea a investit în reparația școlilor și grădinițelor din Chișinău 170 mln lei

Circa 170 de milioane de lei au fost alocați de municipalitate pentru reparația a 195 de instituții de învățământ din Chișinău, a precizat Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, la ședința operativă a serviciilor municipale, transmite IPN.

Din cele 195 de instituții pentru care s-au alocat fonduri, în 69 lucrările de reparație au fost finalizate, în alte 102 de instituții renovarea este în toi, în opt instituții de învățământ contractele sunt semnate și urmează a fi inițiate lucrările de reparație, iar alte instituții de învățământ sunt în proces de contestare sau în proces de elaborare a caietului de sarcini, a specificat Andrei Pavaloi.  

Calitatea lucrărilor de reparație este verificată de direcțiile de învățământ de sector. Până pe 25 august urmează a fi finalizate toate lucrările de reparație, astfel încât procesul educațional să înceapă la 1 septembrie. În cazul în care vor rămâne anumite lucrări de reparație după 1 septembrie, ele vor putea fi efectuate în paralel cu procesul educațional.

Andrei Pavaloi a mai informat că pe teritoriile instituțiilor de învățământ sunt curățați arborii. Sunt defrișați copacii care afectează acoperișurile, dar și cei care prezintă pericol pentru viața și sănătatea copiilor.

Related posts

Letonia și Lituania vor dona Moldovei circa 50 de mii de doze de vaccin

Albasat

Soluții pentru serviciul de salubrizare din Nisporeni pentru a deveni cât mai calitativ

Albasat

Republica Moldova va achiziționa gaze pe platforma comună a Uniunii Europene

Albasat

Leave a Comment