ALBASAT
Actualitate Societate

NATO va proteja spațiul aerian al Moldovei pe durata Summitului CPE

Spațiul aerian al Republicii Moldova va fi protejat de NATO pe durata Summitului Comunității Politice Europene, informează Alianța Nord-Alantică într-un comunicat de presă, transmite IPN.

NATO va monitoriza cerul Moldovei în timp ce liderii europeni vor participa la summit în apropiere de granița cu Ucraina, pentru a-și arăta sprijinul pentru ambele țări, în timp ce Kievul pregătește o contraofensivă împotriva invaziei Rusiei.

Întâlnirea celor 27 de state membre ale Uniunii Europene şi a altor 20 de ţări europene la doar 20 km de teritoriul ucrainean reprezintă o provocare în materie de securitate şi organizare. „NATO AWACS pot detecta avioane, rachete şi drone la sute de kilometri distanţă, ceea ce le face o importantă capacitate de avertizare timpurie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Avioanele de supraveghere ale Sistemului NATO de avertizare şi control aerian (AWACS) vor supraveghea cerul deasupra locului de desfăşurare a summitului până vineri, a precizat alianţa într-un comunicat de presă.

Related posts

Rata de promovare la BAC 2023 se apropie de 88% în rândul absolvenților din licee

AlbasatTV, Nisporeni

Șoferii vor rămâne fără permis și fără mașină în cazul accidentelor grave comise la beție

Albasat

83% din procese-verbale procesate: Maia Sandu – 51% și Igor Dodon – 48%

Albasat

Leave a Comment