ALBASAT
Societate

Nicu Popescu: Rusia continuă măsurile ostile care afectează negativ cetățenii moldoveni

Declararea unui diplomat moldovean drept persona non-grata de către autoritățile Federației Ruse și interdicția mai multor oficiali moldoveni de a intra în Rusia reprezintă o altă acțiune ostilă din partea acestui stat, la fel cum au existat și multe alte precedente. Comentariul a fost făcut de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Nicu Popsescu, timp de foarte mulți ani Federația Rusă a recurs la politici ostile față de Republica Moldova, față de cetățenii moldoveni, față de economie, față de independența țării. Acest lucru s-a manifestat prin sprijinirea separatismului, prin sprijinul și menținerea prezenței ilegale pe teritoriul țării, prin introducerea embargourilor asupra produselor din Republica Moldova, asupra vinurilor, asupra fructelor și legumelor.

„În acest context, Federația Rusă continuă aceste măsuri ostile care afectează negativ cetățenii Republicii Moldova”, a adăugat șeful MAEIE.

El a amintit că săptămâna trecută, în urma unor acțiuni ostile ale Federației Ruse față de Republica Moldova, un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persona non-grata.

Despre Declararea unui diplomat moldovean drept persona non-grata de către autoritățile Federației Ruse și interdicția mai multor oficiali moldoveni de a intra în Rusia a fost informat ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, care a fost convocat în dimineața zilei de astăzi la ministerul rus de externe.

Related posts

Premierul pleacă în Marea Britanie

Albasat

Cursul valutar oficial la 03.07.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 14.06.2022

Albasat

Leave a Comment