ALBASAT
Nisporeni Societate

Nisporenenii nu se avântă să-și planifice o vacanță. Prețurile ridicate îi țin acasă

Vacanțele din acest an bat la buzunar. Nisporenenii nu se avântă să-și planifice o vacanță pentru restul verii din cauza prețurilor ridicate, iar dacă și-au planificat-o, deja s-a anulat. Astfel, au decis să rămână acasă, cu familia.

„ – Stăm acasă cu familia. Nu ne ducem nicăieri la odihnă. Am planificat, dar s-a anulat vacanța.

– Planuri nu avem. E criză financiară și nu avem de unde nici familia să o întreținem. Ne trebuie vacanță?

– Niciun plan de vacanță. Lucrăm, lucrăm, lucrăm…Trebuie bani. N-am timp, lucrăm.

– În vacanța asta planific să stau acasă, pentru că prețurile sunt ridicate și un bilet de avion costă foarte scump”, povestesc oamenii.

Și dacă moldovenii nu au planuri de a merge undeva peste hotare, cei aflați în afara țării, în schimb, au venit în să-și petreacă vacanța în Republica Moldova.

„Am venit în Republica Moldova și am petrecut o vacanța destul de plăcută. Sunt plăcut surprins de condițiile și calitatea serviciilor în Republica Moldova. Ce ține de vacanță, pentru mine părinții sunt unii dintre cei mai importanți. Am venit la părinți”, povestește un bărbat.

Cu toate acestea, există și din cei care și-au făcut planuri pentru restul verii. Unii speră să ajungă în România sau Italia.

„ – Plănuiesc să merg la Timișoara. Vream să facem un tur în România cu familia, la începutul lui august. Sperăm să ajungem și la Untold.

– Ne-am făcut planuri, dar vedem pe parcurs ce se va primi.

– Stau acasă, dar o să merg și în Italia. O să petrec timpul cu familia”, spun unii nisporeneni.

Alți tineri, în schimb, își propun ca restul verii să-l petreacă cu activități personale.

„Stau acasă. Acuma deja, pe la sfârșit, o să fac canto, dansuri. Nu planific să merg undeva”, povestește o tânără.

Potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică, de la începutul anului, peste 93 de mii de moldoveni au călătorit în străinătate în scopuri de odihnă și recreere.

Prin intermediul agențiilor de turism și turoperatorilor, în primele trei luni ale anului curent au plecat în străinătate 16,3 mii de turiști și excursioniști sau cu 1,5 mii de persoane mai multe față de ianuarie-martie 2021. Majoritatea cetățenilor moldoveni au plecat în străinătate în scopuri de odihnă, recreere și agrement – 98,9 la sută.

Cetățenii Republicii Moldova au preferat să călătorească, în principal, în Egipt – 27,6 la sută din totalul celor plecați în străinătate, Turcia – 17,7%, Ucraina – 16,3%, România – 10,2 la sută. Printre destinații se regăsesc și Emiratele Arabe Unite, Insulele Maldive, Ungaria și Austria.

Related posts

Două sesizări la Inspecția Judiciară. Sunt vizați Maxim Lebedinschi și ministrul Voicu

Albasat

Șapte persoane din Moldova cu simptome de coronavirus, infirmate de medici

Albasat

Batrîncea despre viitorul blocului PCRM-PSRM

Albasat

Leave a Comment