Portal de știri
Nisporeni Societate

Noi consilieri în două consilii locale din raionul Nisporeni

Comisia Electorală Centrală a atribuit noi mandate de consilier în două consilii locale din raionul Nisporeni. Este vorba despre consiliul comunal Șișcani și consiliul sătesc Cristești.

În primul caz, potrivit unei hotărâri din 12 iulie 2022 a CEC, a fost ridicat, în baza cererii de demisie, mandatul consilierului Gaşper Maria aleasă pe lista Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS” în Consiliul comunal Șișcani, raionul Nisporeni, și a atribuit mandatul de consilier candidatului supleant Sîrbu Tudor.

Consilierul Sîrbu Tudor are obligația de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

În cel de-al doilea caz, CEC informează că, Consiliul sătesc Cristești, raionul Nisporeni, printr-o decizie din 2 iunie 2022, a ridicat mandatul consilierului Mocăneț Nicolai ales pe lista Partidului Democrat din Moldova, în legătură cu absența fără motive întemeiate de la trei ședințe consecutive ale consiliului. Astfel, a devenit vacant un mandat de consilier atribuit partidului respectiv.

CEC a luat act de vacanța unui mandat de consilier în Consiliul sătesc Cristești, raionul Nisporeni și a atribuit mandatul de consilier candidatului supleant Bulat Angela de pe lista Partidului Democrat din Moldova.

Consilierul Bulat Angela are obligația de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

Related posts

Бассейны прекращают деятельность с 1 августа

Albasat

Biden și o parte din liderii G7 interzic importurile de aur rusesc. „Trebuie să tăiem finanţarea pentru regimul lui Putin”

Albasat

Pacientul care a primit transplantul revoluționar cu inimă de porc a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori, lăsându-l paralizat

Albasat

Leave a Comment