ALBASAT
Nisporeni Societate

Noi discuții privind dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră, la Nisporeni

Incubatorul de Afaceri Nisporeni a găzduit la data de 16 martie curent Focus grupul din cadrul proiectului „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră”, derulat în parteneriat cu Comuna Țuțora, finanțat de UE prin Programul Transfrontalier România – Republica Moldova 2014-2020.

Scopul acestui Focus grup a fost de a identifica soluțiile privind îmbunătățirea infrastructurii transfrontaliere. Activitatea a constat în participarea la discuții / dezbateri, completarea unui chestionar, schimb de opinii. Ulterior concluziile discuțiilor vor fi preluate în raportul Focus grupului și vor fundamenta Planul comun de acțiune pentru îmbunătățirea infrastructurii transfrontaliere.

Amintim că proiectul „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona transfrontalieră” a fost lansat în toamna anului 2021 și prevede construcția unei porțiuni de drum de la M 1 spre Mănăstirea Vărzărești, cu o lungime de 3, 115 km. Este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020 și are ca parteneri și beneficiari Comuna Țuțora (România) și Consiliul raional Nisporeni (Republica Moldova).

Proiectul va crea condiții pentru o mobilitate bine gestionată a oamenilor și va încuraja dezvoltarea economică și modernizarea infrastructurii, atât în raionul Nisporeni (prin îmbunătățirea calității drumului care leagă Mănăstirea Vărzărești), cât și cu celelalte teritorii ale raionului Nisporeni.

Related posts

PSRM-PDM a mizat pe o magie economică care nu s-a produs, deputat

Albasat

Carnavalul de la Veneția nu mai are loc din cauza coronavirusului. Alte măsuri luate în regiune

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus înregistrate în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Leave a Comment