Jurnalul sănătății Societate

Noi posibile efecte pe termen lung ale coronavirusul au fost descoperite – ar putea duce și la deteriorarea auzului și tinitus

Unii supraviețuitori ai COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz, iar acestea au continuat chiar și după ce s-au vindecat și au fost externați, a dezvăluit un studiu citat de CNN.

Medicii de la Universitatea din Manchester au cercetat cazurile a 121 de adulți care au fost spitalizați cu infecție COVID-19. Persoanele respective au fost supravegheate timp de opt săptămâni după externare.

Atunci când au fost întrebați de schimbări care au avut loc în ce privește calitatea auzului lor, 16 persoane au confirmat că auzul lor s-a înrăutățit. Dintre aceștia, 8 spun că auzul lor s-a deteriorat, iar alți 8 spun că au tinitus, adică aud sunete fără ca acestea să fie produse în realitate.

Cercetătorii spun că rezultatele, publicate într-o scrisoare adresată Jurnalului Internațional de Audiologie, adaugă dovezi anecdotice la întrebări legate de efectele pe termen lung pe care le are infecția cu coronavirus asupra oamenilor.

Kevin Munro, profesor de audiologie la Centrul de Cercetare Biomedicală din Manchester spune că și alte virusuri precum cele care produc pojar, oreion sau meningită pot duce la pierderi de auz. Coronavirusurile atacă și ele nervii care duc informație de la și din creier.

„Este posibil, cel puțin teoretic, ca noul coronavirus să facă probleme sistemului auditiv al omului”, a concluzionat el.

Related posts

Criza care le obligă pe femeile din Venezuela să-și abandoneze nou-născuții. Cine profită de vulnerabilitatea lor

Albasat

Бывший член ВСМ: Конкурсы, организованные учреждением, имитируются

Albasat

Rechemați de Guvern încă în februarie, mai mulți ambasador rămân în funcție

Albasat

Leave a Comment