Portal de știri
Societate

Numărul cazurilor de forme grave și medii de COVID-19 este în creștere

În comparație cu săptămâna precedentă, s-a înregistrat o creștere cu 16% a numărului de infectări noi cu coronavirus, incidența constituind 308 cazuri la o sută de mii de persoane. 80% din cele circa 11 mii de persoane confirmate săptămâna trecută nu erau vaccinate contra COVID-19. Numărul cazurilor de forme grave și medii a fost în creștere, cu 8-10%. Informațiile au fost prezentate astăzi, 27 octombrie, de către Ministerul Sănătății, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, ministra Ala Nemerenco a declarat că în câteva regiuni situația este mai rea decât media pe țară, fiind vorba despre municipiile Bălți (455 de cazuri la 100 de mii populație) și Chișinău (436 de cazuri la 100 de mii populație). Pe lângă cele două municipii, sub cod roșu de alertă se află și raioanele Glodeni, Basarabeasca, Anenii Noi, Dondușeni, Sângerei și Edineț.

Două categorii de pacienți monitorizate cu multă atenție sunt copiii și gravidele. Până în prezent, s-au infectat 21 658 de copii și 1 356 de gravide. Din 168 de copii care sunt spitalizați, doi sunt în stare gravă. Săptămâna trecută, numărul gravidelor confirmate a crescut de la 37 la 49. Autoritățile îndeamnă femeile însărcinate să se adreseze la medic la apariția primelor simptome sau chiar dacă nu le au, dar știu că au fost în contact cu o persoană infectată.

Săptămâna trecută a crescut și rata de spitalizare a pacienților cu COVID-19. „Avem o creștere de 35% a ratei de spitalizare, ceea ce a pus o oarecare presiune pe spitalele din țară, noi fiind nevoiți să organizăm paturi noi în diferite regiuni ale țării. De asemenea, a crescut numărul cazurilor grave, care de fapt sunt influențate de forma actuală, remarcată de toți medicii, mult mai agresivă, a variantei Delta. Cunoaștem din ultimele date de secvențiere că mai mult de 90% sunt variante Delta”, a notat Ala Nemerenco.

Până pe 26 octombrie, în Republica Moldova s-au înregistrat 330 799 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, iar bilanțul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 7 576. Ieri a fost raport un număr record de decese – 41, iar printre victime se numără și un tânăr de 23 de ani din raionul Drochia.

Related posts

Unităţile comerciale şi piaţa din Nisporeni, inspectate de către autorităţi. Cum sunt respectate măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19

Albasat

Cursul valutar oficial la 21.12.2020

Albasat

Marina Tauber rămâne în arest preventiv pentru încă 20 de zile

Albasat

Leave a Comment