Societate

Numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 12

Sâmbătă, în prima parte a zilei, au fost raportate două cazuri de deces asociate cu noul tip de coronavirus, iar după şedinţa Centrului Unic de Comandă au fost anunțate alte două decese. Și-au pierdut viața un bărbat de 79 de ani, o tânără de 27 de ani de la Tiraspol și  două femei din Chișinău, de 57 și 65 de ani, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a declarat că la Spitalul Clinic Republican sunt intubate șase persoane, iar la Institutul de Medicină Urgentă alți doi pacienți.

Sâmbătă  au fost confirmate 161 de cazuri de COVID-19, după procesarea a 681 de probe. Numărul total de cazuri confirmate a ajuns  la 752.

Din cele 161 de cazuri noi, 150 sunt cu transmitere locală. Doar la Soroca sunt 42 de cazuri noi, dintre care 25 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Iar la Ștefan Vodă sunt 30 de cazuri noi, inclusiv 21  printre personalul medical. În total până în prezent 215 angajați ai sistemului medical au contractat noul tip de coronavirus .

În prezent în carantină se află patru localități – satul Carahasani, satul Bălceana, orașul Soroca și orașul Ștefan Vodă.

În Republica Moldova este declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie.

Related posts

Elevii vor putea învăţa în faţa televizoarelor

Albasat

24 человека с COVID-19 подключены к аппаратам искусственного дыхания

Albasat

Ассоциация „Союз Чернобыль Молдовы” отмечает свое 30-летие

Albasat

Leave a Comment