ALBASAT
Actualitate Societate

O balerină din Moldova s-a calificat în finala Dance World Cup

O tânără balerină din Moldova, Alexandrina Sandu, s-a calificat în finala Dance World Cup, care are loc în Braga, Portugalia. Din 50 de țări și 7500 de participanți, Alexandrina, care e discipola Anastasiei Homiţcaia, prim-balerina Teatrul National de Opera si Balet Maria Bieșu, a reușit să se califice în marea finală a concursului, intrând în top 10 cei mai buni dansatori din lume, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Culturii.

Este vorba despre o competiție la nivel mondial, la care participă inclusiv America, Japonia și China. „Diaspora din Portugalia s-a mobilizat la apelul mamei tinerei balerine și i-a adus Alexandrinei un tricolor mare, demn de o adevărată învingătoare”, a remarcat Ministerul Culturii în comunicat.

Baletul este vocaţia ei. Are abia 14 ani, dar Alexandrina Sandu nu are frică de munca și durerea pe care trebuie să o suporte de la statul pe vârful degetelor. Într-un interviu pentru o revistă locală, Alexandrina declara, acum un an, că cel mai mare vis al ei este să ajungă pe scena Operei Naţionale din Paris și că, „dacă ar fi să aleg între cele două roluri: lebăda albă și lebăda neagră, eu o aleg pe cea neagră”.

La 3 iulie, Alexandrina Sandu va evolua în finala Dance World Cup.

Related posts

Revoltă în Mali. Președintele Keita, arestat de soldați, a demisionat și a dizolvat Parlamentul

Albasat

Natalia Gavrilița: UE a oferit Republicii Moldova 53 de milioane de euro în calitate de suport bugetar

Albasat

Ofițer de urmărire penală din cadrul IP Nisporeni și mijlocitorul acestuia, deferiți justiției pentru corupere pasivă

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment