ALBASAT
Societate

O Biblie de 1.000 de ani, cumpărată de un fost ambasador smerican în România pentru o sumă record

O Biblie ebraică veche de peste 1.000 de ani a fost cumpărată la o licitaţie din New York pentru o sumă record de 38,1 milioane de dolari, de către Alfred Moses, fost ambasador al SUA în România, urmând să fi donată Muzeului Poporului Evreu din Tel Aviv, potrivit The Guardian. Codex Sassoon a devenit cel mai valoros manuscris vândut vreodată la licitație. În 2021, o copie rară a Constituției SUA a fost vândută cu 43 de milioane de dolari. Codex Leicester al lui Leonardo da Vinci s-a vândut cu 31 de milioane de dolari în 1994, adică aproximativ 60 de milioane de dolari, la valoarea de astăzi. Un reprezentant al casei de licitații a declarat că prețul de 38 de milioane de dolari, care include onorariul casei de licitații, „reflectă puterea, influența și semnificația profundă a Bibliei ebraice, care este un pilon indispensabil al umanității”.Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/un-fost-ambasador-al-sua-in-romania-a-cumparat-o-biblie-veche-de-1-000-de-ani-pentru-o-suma-record-2353477Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere

O Biblie ebraică veche de peste 1.000 de ani a fost cumpărată la o licitaţie din New York pentru o sumă record de 38,1 milioane de dolari, de către Alfred Moses, fost ambasador al SUA în România, urmând să fi donată Muzeului Poporului Evreu din Tel Aviv, potrivit The Guardian.

Codex Sassoon a devenit cel mai valoros manuscris vândut vreodată la licitație. În 2021, o copie rară a Constituției SUA a fost vândută cu 43 de milioane de dolari. Codex Leicester al lui Leonardo da Vinci s-a vândut cu 31 de milioane de dolari în 1994, adică aproximativ 60 de milioane de dolari, la valoarea de astăzi.

Un reprezentant al casei de licitații a declarat că prețul de 38 de milioane de dolari, care include onorariul casei de licitații, „reflectă puterea, influența și semnificația profundă a Bibliei ebraice, care este un pilon indispensabil al umanității”. Un fost ambasador al SUA în România a cumpărat o biblie veche de 1.000 de ani pentru o sumă record.

Cercetătorii spun că Biblia, sau Codex Sassoon, a fost realizată între anii 880 și 960.

Numele i-a fost dat în 1929, când a fost cumpărată de David Solomon Sassoon, fiul unui magnat irakian, care și-a umplut casa din Londra cu colecția sa de manuscrise evreiești

Related posts

În sesiunea de BAC 2023 sunt înscriși peste 19 mii de candidați

AlbasatTV, Nisporeni

A început perioada electorală pentru alegerile din 11 iulie

Albasat

Proprietarul unei case de schimb, împușcat la Fălești. După 10 ani a fost dictată sentința

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment