ALBASAT
Nisporeni Societate

O elevă din Nisporeni, premiată în cadrul Olimpiadei Republicane la Matematică

O elevă din raionul Nisporeni a fost premiată în cadrul Olimpiadei Republicane la Matematică. Este vorba despre Elena Tîmbur, eleva clasei a X-a, de la Instituția Publică Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din orașul Nisporeni. Elena a fost premiată cu diplomă de mențiune, pentru performanțe deosebite înregistrate în cadrul Olimpiadei Republicane la Matematică.

Tânăra, alături de ceilalți 59 câștigători ai Olimpiadei Republicane la Matematică (ediția a 66-a) au participat, în data de 6 martie curent, la evenimentul festiv de încheiere a competiției. Elevii au fost felicitați de către Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, și de către Valeriu Guțu, președinte al Consiliului Olimpic Republican la Matematică.

În cuvântul de felicitare, Lilia Ivanov a vorbit despre importanța echipelor formate de către elevi și profesori în atingerea performanțelor înalte de către toți cei care au îndrăgit matematica. „Orice participare la asemenea competiții vă ajută să fiți mai buni, să acumulați experiența necesară pentru a excela”, a menționat directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare.

Totodată, președintele Consiliului Olimpic Republican la Matematică a subliniat necesitatea pregătirii temeinice către competiții, în special a celor care vor reprezenta Republica Moldova la etapa regională și internațională a olimpiadei, după probele de selecție a loturilor olimpice naționale. Olimpiada Republicană la Matematică este organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

La competiția din acest an au participat 217 elevi ai claselor 7-12 delegați din toate raioanele și municipiile republicii.

Related posts

Общественный транспорт в Кишиневе и Бельцах не будет работать в выходные

Albasat

Subvențiile agricole, plătite cu întârziere. FNF cere dublarea fondului de subvenționare

Albasat

Nicu Popescu: Summitul CPE – cel mai important eveniment de politică externă de la Independență încoace

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment