ALBASAT
Разное

O fotografie surprinsă la -60 de grade Celsius a devenit virală. Decembrie 2017 a doborât un record în Rusia

Luna decembrie a stabilit un record, în Rusia, când soarele a strălucit, în total, doar șase minute, în Moscova. Iar în provincia Yakutia, unde se află cea mai geroasă localitate din emisfera nordică, temperaturile au scăzut sub -60 de grade Celsius, scrie BBC News.

O imagine postată pe Instagram de Anastasia Gruzdeva, care locuiește în Yakutia, a devenit virală pe rețelele de socializare. Fotografia spectaculoasă o înfățișează pe aceasta cu genele acoperite de zăpadă.

Recordul pentru cea mai întunecată lună fusese doborât în anul 2000, când Moscova a avut parte doar de câteva ore cu soare, pe parcursul întregii luni decembrie.

Meteonovosti observă că temperaturile au scăzut anormal de mult, chiar și pentru Siberia, în timp ce la Moscova valorile termice s-au situat în jurul a -7 grade Celsius, pe timpul zilei, însă vântul face ca temperatura resimțită să fie cu cel puțin 10 grade Celsius mai scăzută.

De altfel, în Yakutia se află și cel mai friguros orășel de pe Pământ. Cunoscut și sub denumirea „Polul gerului”, orășelul Oymyakon este locul în care s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din emisfera nordică și cea mai geroasă localitate de pe Pământ. Acum, aici locuiesc aproximativ 500 de oameni, însă în anii ’20 și ’30 în Oymyakon opreau doar păstorii de turme de reni, care își adăpau animalele de la izvorul termal aflat în apropiere.

 

Leave a Comment