Grădiniţa incluzivă “Povestea” din oraşul Nisporeni îşi va mări numărul de copii, datorită unei grupe renovate din banii bugetului primăriei. Astfel, de la 1 martie la această grădiniţă se va mai deschide o grupă de aproximativ 20-30 de copii. Primarul oraşului se arată mulţumit de lucrările decurse şi îşi propune sprijinul administraţiei grădiniţei şi în continuare.
„Suntem la ultima grupă care a fost renovată. Este o reparaţie capitală, începând de la podea, căldură, lumină, tavane, acoperişul şi toate celelalte. Împreună cu consiliul orăşenesc, echipa primăriei, a decis să facem o investiţie aici, din bugetul nostru, din bugetul primăriei. Au fost repartizate aici, pentru a avea o sală nouă cu dormitor, cu sală, cu antreu, tot de ce este nevoie pentru o grupă de copii mici în această instituţie.” a menționat Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni.
Directoarea grădiniţei mărturiseşte că şi-a dorit demult timp încă o grupă, argumentând că a considerat mereu, că orice copil are nevoie de educaţie incluzivă şi preşcolară. Fericită de rezultatul lucrărilor, susţine că va depune tot efortul, ca până la 1 martie grupa să fie pregătită pentru micuţii viitori învăţăcei.
„Suntem la ultimele lucrări desfăşurate în cadrul unei grupe noi la grădiniţa “Povestea”. O grupă care nu a fost planificată anul acesta de reparat, dar necesitatea a fost foarte mare. Practic, în o lună am reuşit să efectuăm lucrările pe care le vedeţi. Aici a fost reparat totul.” a spus Tatiana Cociu, directoarea grădiniţei incluzive “Povestea” or. Nisporeni.
Lucrările au durat aproximativ o lună, acum urmând să fie amplasat mobilierul, dar nu înainte de a fi verificată fiecare porţiune a grupei. Pentru renovarea capitală a spaţiului au fost cheltuite circa 300 000 de lei, dar rezultatul se vede şi este un rezultat minunat, din considerentul antreprenorilor.
„Această lucrare a costat în jurul a 300.000 de lei, a durat în jurul la o lună. Am avut norocul să conlucrăm bine şi cu administraţia grădiniţei şi cu primăria. Sperăm că va fi o lucrare destul de calitativă şi binevenită pentru copii şi pentru toată lumea.” a spus Valeriu Abajeru, antreprenor.
Grădiniţa incluzivă “Povestea” a fost construită în anul 1986 şi este frecventată de 320 de copii. Aceasta poate fi considerată cea mai modernă şi eficient-energetică grădiniţă din oraş, dar şi cea cu cel mai mare număr de copii.