ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

O nouă etapă pentru Nisporeni în dezvoltarea proiectului „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”

Microregiunea Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște este una dintre cele trei microregiuni beneficiare a granturilor în valoare de 400.000 de dolar, în cadrul proiectului „Piețe reziliente și incluzive în Moldova”, finanțat de Elveția și implementat de PNUD.

În acest sens, în data de 2 mai curent, a avut loc o nouă etapă în dezvoltare proiectului. Reprezentanții localităților vizate au participat la evenimentul de prezentare a pachetului de asistență oferit de PNUD și condiționalitățile impuse de proiect.

Totodată, au fost informați despre activitățile pe termen scurt ce urmează a fi utilizate, În context, primarului de Nisporeni, Grigore Robu, a precizat că pentru obținerea acestui proiect, orașul a participat la concurs alături de 220 de localități și 27 de raioane din Republica Moldova.

„Acest proiect reprezintă un pas mare pentru Nisporeni și își propune să sporească dezvoltarea economiei locale în următorii 2 ani, prin atragere de investiții și crearea locurilor de muncă pentru localnici. Să fie într-un ceas bun!”, a adăugat Robu.

Proiectul „Piețe reziliente și incluzive în Moldova” își propune să sporească dezvoltarea economică locală și reziliența în comunități prin susținerea antreprenoriatului local, sporirea investițiilor și crearea locurilor de muncă decente pentru localnici, în special tineri, femei, persoane cu dizabilități, migranți reveniți și refugiați.

Related posts

Medic din Spitalul raional Anenii Noi, răpus de COVID-19

Albasat

Lipsa consimțământului într-o relație este un abuz, Denim Day Moldova 2023

AlbasatTV, Nisporeni

Spania suspendă legea care îi obliga pe locuitorii unei regiuni să se vaccineze împotriva Covid-19

Albasat

Leave a Comment