Nisporeni Societate

O persoană din raionul Nisporeni, depistată astăzi cu COVID-19

După ce mai mult de o săptămână, în raionul Nisporeni nu au fost înregistrate noi cazuri de coronavirus, astăzi, o persoană a fost confirmată cu COVID-19. Aceasta este originară din comuna Vărzăreşti. De la începutul pandemiei şi până în prezent, în raionul Nisporeni au fost înregistrate 23 de cazuri, dintre care 14 au fost deja recuperate.

Tot astăzi au mai fost confirmate 3 noi cazuri în raionul Călăraşi şi un caz nou în raionul Ungheni. Astfel, bilanţul îmbolnăvirilor în raionul Călăraşi a ajuns la 59 cazuri de infecţie, iar în raionul Ungheni – 56 cazuri.

Astăzi, în Republica Moldova au fost confirmate 247 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 11 în Transnistria. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 8.795 cazuri.

Potrivit Ministerului Sănătății, în această zi au fost efectuate 1.809 teste, dintre care primar – 1.405 şi repetat – 404.

Din numărul total de cazuri înregistrate astăzi, 25 sunt angajați ai sistemului medical: medici – 3, asistenți medicali – 17, personal auxiliar – 5.

Alte 125 persoane au fost tratate și externate. În total, 4863 persoane s-au vindecat.

Astăzi,  un bărbat de 62 ani, din municipiul Bălți a decedat din cauza virusului COVID-19. Acesta a fost internat la data de 25 mai, la Spitalul din Bălți cu insuficiență cardiacă, renală și ciroză hepatică.

Numărul persoanelor decedate ajunge la 310.

Related posts

Termenul de restituire a plăților pentru pachetele turistice a fost extins

Albasat

В приднестровском регионе продлено чрезвычайное положение

Albasat

Reacția Băncii Naționale în legătură cu acțiunile de anchetă desfășurate la BNM

Albasat

Leave a Comment