ALBASAT
Разное

O școală vrea să introducă uniforme Armani. Decizia a stârnit controverse în Japonia

O școală din Japonia vrea să introducă uniforme create de marca de lux italiană Giorgio Armani. Decizia a stârnit critici dure din partea părinților și nu numai.

Uniformele care ar urma să fie purtate de elevii unei școli generale din Tokyo costă aproximativ 730 de dolari fiecare, scrie BBC. Părinții se plâng că nu își pot permite costurile unor astfel de uniforme, iar planul a ajuns să fie discutat chiar și de parlamentarii din Japonia.

Conducerea școlii care se află în districtul Ginza din Tokyo a trimis o scrisoare părinților în luna noiembrie a anului trecut. În aceasta se preciza faptul că școala vrea să schimbe uniformele pentru a reflecta mai bine statusul său și pentru a deveni un simbol pentru districtul Ginza. Decizia a determinat 5 plângeri trimise de părinți.

”Am fost surprinsă și intrigată că au ales asemenea uniforme de lux pentru o școală generală publică”, a declarat o mamă.

Deși uniformele școlare nu sunt obligatorii în școlile publice din Japonia, mulți elevi aleg să le poarte.

Pe rețelele de socializare, oamenii au criticat decizia luată de conducerea școlii din Tokyo: ”Știu că uniformele școlare au fost inventate pentru elevii din diferite pături sociale să nu se simtă discriminați”, a scris o persoană pe Twitter.

”Copiii nu știu despre brandurile faimoase… Voi spuneți că un copil care poartă Armani va fi mult mai bine dezvoltat decât un copil care nu poartă?”, a întrebat o altă persoană.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

 

Leave a Comment