ALBASAT
Actualitate Societate

O sportivă din Moldova a câștigat argintul la Campionatul European de Haltere

Tânăra halterofilă din Bălți, Ecaterina Grabucea, a cucerit o medalie de argint la Campionatul European de Haltere pentru categoriile de vârstă U20 și U23, la categoria de greutate de până la 45 kg. Un alt sportiv moldovean, Iulian Betca, în cadrul categoriei de până la 55 kg U20, s-a clasat pe locul al patrulea la total, transmite IPN.

Ecaterina Grabucea, pregătită de antrenorul Igor Grabucea, a ridicat 60 kg la proba „smuls” și 73 kg la proba „aruncat”, iar totalul de 133 kg i-a permis să se claseze pe locul al doilea.

Sportivul Iulian Betca, antrenat de Sergiu Crețu și Maxim Cojocaru, la Școala de Haltere din Chișinău, a ridicat 99 kg la „smuls”, clasându-se pe locul al doilea și 115 kg la „aruncat”, finalizând pe locul al patrulea, cu un total de 214 kg.

Campionatul European de Haltere pentru categoriile U20 și U23 se desfășoară la București în perioada 26 iulie-3 august. Lotul național care reprezintă Republica Moldova la această competiție este format din 16 sportivi. Participarea la eveniment este susținută financiar de Ministerul Educației și Cercetării.

Ministerul a precizat că sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești care vor fi oferite în cadrul Galei Sportului.

Related posts

Fracțiunea comuniștilor și socialiștilor a părăsit ședința Parlamentului

Albasat

Accident cu implicarea a trei automobile la Anenii Noi. Un tânăr a murit

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 19.09.2020

Albasat

Leave a Comment