ALBASAT
Actualitate Societate

Oamenii sportului sunt adevărați ambasadori ai Republicii Moldova, Maia Sandu

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru campionii sportivi din țară. Șefa statului a spus că oamenii sportului sunt adevărați ambasadori ai Republicii Moldova și reprezintă o adevărată mândrie pentru țară, transmite IPN. „Ne bucură mult reușitele sportivilor noștri și înțelegem că sportul trebuie susținutˮ, a declarat Maia Sandu.

„Ieri, luptătorul de muaythai (box tailandez) Artiom Livadari a revenit acasă cu medalia de aur de la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska. Este primul aur pentru Moldova în istoria celor trei ediții ale acestui prestigios eveniment sportiv. Îl felicit pe Artiom Livadari și pe antrenorii săi, Andrei Grosu și Vlad Dima”, a fost mesajul șefei statului.

Maia Sandu a menționat și rezultatele obținute de luptătorii de stil greco-roman la Campionatul European de Lupte pentru tineri, de la Santiago de Compostela, Spania. Alexandru Solovei a devenit campion European, iar Vitalie Eriomenco și Rostislav Coval au luat argintul în categoriile lor. „Felicitări și aprecieri antrenorilor lotului național, Vladimir Iurco, Roman Zgardan, Serghei Tîmco și Mihail Cucul, pentru rezultatele remarcabile ale discipolilor lor”, a menționat Maia Sandu.

Anul trecut, Parlamentul a votat dublarea burselor pentru sportivii de performanță care obțin premii la campionatele mondiale și europene. Iar curând legislativul va aproba proiectul de lege prin care federațiile și cluburile sportive vor putea fi susținute prin transferul a 2% din impozitul pe venit.

Related posts

Restricții privind deplasarea în ziua alegerilor prezidențiale

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 04.05.2020

Albasat

Campanie despre importanța petrecerii sărbătorilor Paștelui alături de cei dragi

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment