ALBASAT
Societate

Oamenii sunt chemați să postească pentru a ajuta copiii care trăiesc în sărăcie

Oamenii sunt îndemnați să țină post negru o zi și să doneze contravaloarea meselor din ziua respectivă pentru a ajuta copiii care trăiesc în sărăcie absolută sau extremă. Acest lucru poate fă făcut în cadrul inițiativei lansate de organizația CCF Moldova, reprezentant Hope and Homes for Children Marea Britanie – Rostul Postului – ajunsă deja la a patra ediție, transmite IPN.

În perioada Postului Mare, 2 martie-18 aprilie, donațiile se fac electronic, la un restaurant virtual. Accesând platforma www.rostulpostului.md, donatorul comandă tot ce poftește dintr-un meniu virtual și donează contravaloarea mâncărurilor copiilor afectați grav de sărăcie.

„Una din cea mai de preț bogăție a Moldovei, sunt cei cca 680 de mii de copii. Regretabil este că fiecare al optulea suferă de sărăcie, iar fiecare al cincilea copil are unicul sau ambii părinții plecați. Sărăcia lipsește copiii de copilărie, le fură bucuria și sclipirea din ochi și le curmă visurile. Dacă familia nu se mai descurcă, copiii pot ajunge înstrăinați în instituții rezidențiale și separați de cei dragi. Cu un pic de ajutor, majoritatea familiilor pot ieși din nevoi și se pot pune pe picioare, întorcându-le copiilor speranța și lumina. Fiecare persoană poate face o faptă bună, un mic efort financiar și un gest frumos în Postul Paștelui”, se menționează într-un comunicat de presă al CCF Moldova.

De 16 ani, CCF Moldova, cu susținerea Hope and Homes for Children, militează pentru închiderea instituțiilor rezidențiale, dezvoltând alternative de tip familie. Susținând și fortificând mediul familial sigur și protector pentru fiecare copil, ne asigurăm că va crește în afecțiune, căldură și grijă. De-a lungul acestor ani, organizația a lucrat cu peste 5700 de copii. CCF/HHC Moldova susține Autoritățile centrale și locale din toată țara, în dezvoltarea și extinderea serviciilor sociale și celor de sprijin pentru familii.

În patru ani de campanie Rostul Postului, organizația a colectat în jur de 190 de mii de lei, reușind să răspundă la nevoile a 157 de copii și familiile lor, fie prin ajutor material, fie prin facilitarea accesului la servicii sociale. Zeci de persoane publice, formatori de opinie, prezentatori TV, bloggeri susțin anual campania și promovează Dreptul Copilului la Familie. Sute de oameni au donat și încurajat familiile aflate în nevoi, să rămână unite și puternice.

„Vrem să ne creștem viitorul în familii, vrem o societate puternică, nu orfană, cu valori și sentimente sănătoase. Vrem să creștem miile de copii acasă, nu în orfelinate. Pentru că ei nu sunt orfani, au părinți, dar sărăcia îi face să devină orfani social”, se mai spune în comunicat.

Related posts

Riscurile pentru gravidele confirmate cu COVID-19

Albasat

La București a fost aprobat Acordul cu Republica Moldova privind construirea unor apeducte

Albasat

Cursul valutar oficial la 30.09.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment