ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Oficiul medicilor de familie din Bărboieni, ținta hoților: calculator sustras în timpul nopții

Un furt în plină noapte a pus în alertă comunitatea din satul Bărboieni, raionul Nisporeni, în seara zilei de 12 martie. La ora 23:00, un apel la Serviciul 112 a transmis informația că un calculator a fost sustras din sediul oficiului medicilor de familie din localitate.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Nisporeni, la fața locului s-au deplasat imediat echipajele de patrulare și reacționare operativă, alături de grupul operativ de urmărire penală. După investigații temeinice, s-a stabilit că furtul a avut loc în aceeași zi, în jurul orei 22:30, când persoane necunoscute au pătruns în clădirea oficiului medical prin forțarea ușii din spate.

Principalul obiect al furtului a fost un calculator de model „ACER”, de culoare neagră, sustras fără ca hoții să fie surprinși în flagrant. Autoritățile au identificat un suspect neașteptat în comiterea infracțiunii: un copil în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate.

În urma unei acțiuni de urmărire penală, calculatorul sustras a fost recuperat la domiciliul copilului suspect, în prezența mamei acestuia, în dimineața zilei de 13 martie 2024, în jurul orei 02:30. De menționat că anterior copilul nu a fost în atenția poliției.

Prejudiciul cauzat se estimează la aproximativ 4,000 lei MDL. În consecință, conform prevederilor articolului 186 alin. (1) din Codul Penal, urmează să fie pornită urmărirea penală. Conform acestui articol, furtul se pedepsește cu amendă în mărime până la 32,500 lei MDL, muncă neremunerată în folosul comunității între 120 și 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În acest moment, copilul este cercetat în libertate, iar ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele faptei și pentru a asigura aplicarea legii în mod corespunzător.

Related posts

Ștefan Gligor: Dezbaterile pe marginea legii ONG-urilor au o conotație politică

Albasat

Вода во всех зонах отдыха Кишинева загрязнена, врач-гигиенист

Albasat

Primăria Chișinău şi subdiviziunile sale vor funcţiona cu uşile închise

Albasat

Leave a Comment