ALBASAT
Actualitate Societate

Olesea Vîrlan demisionează din funcția de membru CSP

Olesea Vîrlan demisionează din funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Membrii CSP au luat astăzi act de cererea acesteia. Depunerea mandatului vine în contextul concursului eșuat pentru selectarea procurorului general, transmite IPN.

„Apreciez această decizie a doamnei Vîrlan. Este o dovadă de responsabilitate, de maturitate și de asumare. Este de apreciat curajul de a formula o asemenea cerere. Aici a prevalat interesul public, interesul instituțional decât interesul personal de a menține stabilitatea mandatului de membru CSP”, a declarat președintele CSP, Dumitru Obadă.

Concursul pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general a fost revocat în urma mai multor nemulțumiri legate de punctajul acordat în cadrul probei interviului. CSP i-a acordat lui Octavian Iachimovschi 8,53 puncte. Procurorul Igor Demciucin a obținut punctajul de 8,19. Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu – 8,16, iar juristul Andrei Coca – 4,72 puncte.

După ce au fost publicate fișele de evaluare, Olesea Vîrlan a venit cu o reacție, menționând că orice evaluare are o doză de subiectivism. Orice eroare în domeniul juridic poate fi corectată prin mijloace juridice. „Referitor la candidatura dlui Ion Muntean nu am nici o obiecție personală, precum nu am obiecții persoanele nici la celelalte candidaturi. Dacă n-ar fi fost aceste erori, evaluarea dlui Ion Muntean se rezuma la 8,5”, mai preciza aceasta.

Ca urmare a anulării de către Consiliul Superior al Procurorilor a concursului pentru selectarea procurorului general Procuratura Anticorupție s-a autosesizat, fiind inițiat un proces penal.

Olesea Vîrlan, procuror detașat, a fost aleasă membră CSP la Adunarea Generală a Procurorilor din 23 decembrie 2023.

Related posts

Condamnat la 13 ani de închisoare pentru acțiuni sexuale în privința unei copile de 11 ani

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE: Inaugurarea Ghișeului Unic din incinta Primăriei Ungheni, amenajat în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni cheie”, finanțat de Uniunea Europeană

AlbasatTV, Nisporeni

Decizie în premieră. UE va începe să furnizeze arme Ucrainei

Albasat

Leave a Comment