Distracţie şi voie bună la Nisporeni. De Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, oraşul a sărbătorit hramul. Ce-i drept vremea capricioasă a scos puţini oameni din case pentru aajunge în piaţa Ştefan cel Mare, unde a avut loc un program artistic, pregătit de către autorităţile publice locale.

De hramul oraşului, la Nisporeni a fost marcată şi Ziua Lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare. Cu acest prilej,în spațiile amenajate ale agenților economici, au fost prezentate expoziții cu obiecte meşteşugăreşti, bucate naționale şi vin de toate soiurile.

Autorităţile publice locale şi-au manifestat recunoştinţa faţă de munca depusă de agricultori.

 VASILE MĂRCUŢĂ, PREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI:„Agricultura este o ramură foarte importantă pentru economia ţării noastre unde sunt antrenaţi ¼ din cei 60 la sută din populaţia care locuieşte la sat.  La noi în raion o pondere foarte mare în economia noastră o aduceţi voi, lucrătorii din sectorul agricol  şi industria producătoare. Vreau să vă urez tuturor celor care v-aţi adus aportul la creşterea economiei raionului prin munca dvs. Să vă doresc multă sănătate, succes, belşug în casele dvs!” 

 GRIGORE ROBU, PRIMARUL ORAŞULUI NISPORENI:“Această sărbătoare coincide cu o mare sărbătoare creştină Hramul oraşului Nisporeni.  Vreau să felicit toţi agricultorii harnici, care anul acesta au strâns roada de pe câmp şi au făcut totalurile. 07:45 Desigur că agricultura din R. Moldova are nevoie de multe investiţii pentru a fi una competitivă ca cea din UE.” 

La sărbătoare au participat şi oaspeţi de peste Prut.

 CRISTINEL ALBU, PRIMARUL COMUNEI ŢUŢORA DIN IAŞI, ROMÂNIA: “Am venit cu inima strânsă pentru că sunt pentru prima dată în localitatea dvs. În schimb de ieri şi până astăzi am observat o localitate în plină dezvoltare.  Observăm că roadele pământului sunt omagiate în această frumoasă piaţă. Cred cu tărie că vom reuşi să unim aceste două maluri ale Prutului.“

Şi pentru că a fost zi de sărbătoare, oamenii au savurat bucate delicioase și s-au delectat cu muzică bună.

 „E foarte frumos. Odată cu sărbătoarea apar şi ninsorile. Degrabă ne vine şi iarna.  Ne-am îmbrăcat să fim până dimineaţă în formă cu toată populaţia raionului Nisporeni. Nici nu ne-am aşteptat că o să fie aşa frumos anotimpul ăsta. Cu mare plăcere am petrecut oaspeţii şi am venit cu o plăcere mare, am o bucurie extraordinară.”

„Este frumos, îmi place, dar timpul e răcoros şi sunt foarte puţini spectatori.  Noi o să stăm până vor veni artiştii mari. Astăzi nu este hramul satului Vărzăreşti, am venit la Nisporeni, fiindcă sunt din Nisporeni şi sărbătorim până târziu.”

„E foarte bine, am sărbătorit cum trebuie. Acum ne uităm puţin şi apoi vom pleca acasă. – Cum aţi sărbătorit acasă? – Foarte bine, cu rudele, cu copiii.”  

 „Venim de acolo de la deal şi ne-am oprit aici ca să ne uităm cine cântă.  Am pregătit răcituri, sărmăluţe, salată olivie, carne, tot felul de bucate. Anul trecut a fost multă lume, a fost frumos, am fost şi anul trecut aici.”

Timpul ploios şi răcoros i-a împiedicat pe unii să chefuiască.

„E pasiv de tot, nu seamănă a sărbătore, nu e cum era odată, eh. S-au schimbat vremurile, draga mea. Se distrau mai bine, era mai interesant, chiar dacă era frig, a fost vreme şi mai friguroasă, cu ninsori, tot mai bine era atunci. Uitaţi-vă e puţină lume, cine să se distreze? N-ai cu cine te distra practic. E pasiv.”

Spre seară a avut loc un concert cu voci de renume din ţară.

Tonul sărbătorii a fost dat la ora 17 când în scenă a urcat Stela Botez. De asemenea au mai evoluat Gabriel Nebunu, Ana Cernicova / Amelia Uzun. Iar iubitorii de muzică electronică s-au bucurat de un show excepţional în compania lui Dj Bass.