ALBASAT
Societate

Pagubele în urma ploilor din Chișinău se ridică la 20 de milioane

Pagubele provocate de ploile puternice de marți se ridică la circa 20 de milioane de lei. Primarul Ion Ceban spune că urmează să fie convocat Consiliul municipal Chișinău la care va solicita majorarea Fondului de Rezervă, transmite IPN.

„Toate aceste trei zile am fost și suntem pe cont propriu. Îmi pare regretabil acest lucru”, a declarat edilul într-o conferință de presă susținută vineri. Și aceasta în condițiile în care și localnicii spun că de mulți ani nu au văzut asemenea intemperii. În urma acestora, au fost afectate mai multe instituții educaționale, inclusiv grădinițe la care au fost renovate terenurile, iar copiii nici nu au apucat să le vadă.

„Chișinăul, la fel, este parte a Republicii Moldova, nu este o insulă separată. La această etapă am convenit că vom transmite demersuri oficiale, dacă tot nu s-a găsit Armata sau carabinierii care să ne ajută să intervenim. Vom transmite un demers oficial pentru compensarea cheltuielilor, cel puțin pentru instituțiile educaționale. Este vorba desper o cifră de circa 12,5 milioane de lei la această etapă”, a notat Ion Ceban.

Joi au fost mobilizate peste 1 500 de persoane de la toate regiile și direcțiile municipale, precum și peste 150 de unități de tehnică. Muncitorii de la „Spații Verzi” au lucrat și pe timp de noapte. La fel, au fost contractate mai multe tipuri de servicii private.
 
Cele mai afectate sectoare sunt Râșcani și Ciocana. Autoritățile estimează să sâmbătă sau cel târziu luni vor fi finalizate lucrările de curățare, iar apoi se va purcede la evacuarea gunoiului.

Primarul a mai spus că săptămâna viitoare urmează convocarea Consiliului municipal Chișinău la care va solicita majorarea Fondului de Rezervă pentru a putea face față cheltuielilor necesare pentru înlăturarea consecințelor ploilor și a vântului puternic.

Related posts

У нового генерального прокурора нет другого выбора, кроме как потребовать пересмотра политических дел, мнения

Albasat

Germania, la limita capacității de testare. Câte teste se fac zilnic în cele 162 de laboratoare din țară

Albasat

Încă o persoană cu COVID-19 a decedat

Albasat

Leave a Comment