ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Părintele Petru din Nisporeni, un mesaj emoționant despre eroii căzuți pe câmpul de luptă: „Omul nu moare când este îngropat în țărână, omul moare când este îngropat în uitare”

Părintele Petru de la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Nisporeni a transmis un mesaj puternic și emoționant cu ocazia evenimentului de comemorare a ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă în cel de-al doilea război mondial. Ceremonia a avut loc la Cimitirul de la Vărzărești, unde părintele a rostit cuvinte pline de înțelepciune și respect pentru cei care și-au dat viața în apărarea neamului.

Citatul atribuit marelui istoric Nicolae Iorga a fost punctul central al discursului părintelui Petru: „Nu întâmplător spune marele istoric Nicolae Iorga că omul nu moare când este îngropat în țărână, omul moare când este îngropat în uitare. Dacă eroii nu au fost uitați, dacă eroii sunt pomeniți, înseamnă că nu au murit”. Acest mesaj subliniază importanța păstrării vie a memoriei celor care au luptat și s-au sacrificat pentru apărarea țării și a valorilor naționale.

Părintele Petru a continuat, oferind o viziune asupra modului în care eroii și-au înfruntat destinul: „Cum au murit eroii? Spunea cineva foarte frumos, un erou a murit în picioare, eroul nu a murit culcat, eroul nu a murit cu fața la pământ, eroul a murit în picioare, pentru ce? Pentru că a avut de apărat un neam”.

Aceste cuvinte reprezintă un îndemn pentru fiecare dintre noi să nu uităm jertfele făcute de eroii noștri și să ne străduim să păstrăm vie memoria lor. Prin comemorarea și respectarea acestor ostași, le dăm recunoașterea și onoarea pe care o merită.

Evenimentul de comemorare de la Cimitirul de la Vărzărești este un prilej de reflecție și de aducere aminte a sacrificiului suprem făcut de ostașii români în cel de-al doilea război mondial. Să nu-i uităm și să ne rugăm pentru sufletele lor, pentru ca ei să rămână veșnic în inimile noastre.

Related posts

Адвокат ребенка просит власти предоставить детям качественные медицинские услуги

Albasat

Moldovenii de peste hotare pot dona pentru susținerea financiară a grupurilor de inițiativă

Albasat

54% din respondenți susțin aderarea Republicii Moldova la UE, sondaj

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment