Portal de știri
Societate

Parlamentul rus l-ar putea convoca pe Serghei Șoigu pentru a da socoteală în privința eșecurilor din Ucraina

Camera inferioară a parlamentului rus va lua în considerare citarea ministrului Apărării, Serghei Şoigu, pentru a fi audiat într-o şedinţă cu ușile închise, a spus deputatul Serghei Mironov, citat de ziarul Kommersant și preluat de Reuters.

Informația vine în condițiile în care armata rusă suferă pierderi grele în Ucraina. Ar fi prima dată când Duma de Stat convoacă un ministru al Apărării pentru a da socoteală. Dar forțele armate ale Rusiei au fost criticate deschis de comentatorii militari săptămâna aceasta, după ce au pierdut controlul asupra unor mari părți din regiunea Harkov, în urma une contraofensive a forțelor ucrainene.

Mironov, un susținător ferm al invaziei ruse în Ucraina și șeful micului partid pro-Kremlin „Doar Rusia”, a spus că Consiliul Dumei de Stat, care gestionează afacerile Camerei, va discuta chestiunea luni.

Mironov a scris miercuri pe Twitter că partidul său a propus audierea lui Şoigu „pentru ca deputaţii să vorbească cu el în spatele uşilor închise şi să pună toate întrebările care ne interesează pe noi şi pe cetăţeni”.

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov este cea mai gravă din martie, când a fost respinsă încercarea de a cuceri Kievul în primele săptămâni ale invaziei ruse.

Related posts

Cursul valutar oficial la 03.08.2020

Albasat

Военный упал с 10-го этажа одного из столичных домов

Albasat

Începerea anului școlar – o provocare pentru toți actorii implicați, forum

Albasat

Leave a Comment