ALBASAT
Societate

Pasha Parfeni s-a clasat pe locul 18 în finala Eurovision

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, s-a clasat pe locul 18 în finală. Pe scena de la Liverpool, Marea Britanie, interpretul a reușit să obțină 96 de puncte, transmite IPN.

Din partea juriului statelor participante la concurs, Pasha Parfeni a reușit să obțină 20 de puncte. Norvegia a acordat 8 puncte, România – 7 puncte, San Marino a acordat 3 puncte, iar Armenia – 2 puncte. Publicul i-a oferit reprezentantului Moldovei 76 de puncte.

Trofeul Eurovision Song Contest 2023 a fost câștigat de către reprezentanta Suediei, Loreen, care a interpretat piesa „Tatoo”. Interpreta a mai câștigat acest concurs în 2012.

Eurovision Song Contest 2023 a fost organizat de către Marea Britanie în numele Ucrainei, care nu a putut desfășura concursul din cauza războiului declanșat de Rusia. Ucraina a câștigat anul trecut Eurovision cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Republica Moldova participă la Eurovision Song Contest din anul 2005. Cel mai bun rezultat obținut a fost locul 3, în anul 2017, de către trupa SunStroke Project, cu melodia „Hey, Mamma!”. Anul trecut țara a fost reprezentată la concurs de Formația „Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov, piesa „Trenulețul” clasându-se pe locul șapte.

Pasha Parfeni a mai participat la Eurovision în anul 2012, la Baku, cu piesa „Lăutar”. La Marea Finală din capitala azeră a ocupat locul 11 dintr-un totalul de 26 de participanți.

Related posts

Studiu. Enzima-cheie care îi face pe bărbați mai vulnerabili la coronavirus

Albasat

Patru lideri în alegerile parlamentare și trei lideri la prezidențiale, sondaj

Albasat

Бухарест пожертвует 846 тысяч евро на реабилитацию парка „Alunelul” в Кишинёве

Albasat

Leave a Comment