ALBASAT
Societate

Pasha Parfeni s-a clasat pe locul 18 în finala Eurovision

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, s-a clasat pe locul 18 în finală. Pe scena de la Liverpool, Marea Britanie, interpretul a reușit să obțină 96 de puncte, transmite IPN.

Din partea juriului statelor participante la concurs, Pasha Parfeni a reușit să obțină 20 de puncte. Norvegia a acordat 8 puncte, România – 7 puncte, San Marino a acordat 3 puncte, iar Armenia – 2 puncte. Publicul i-a oferit reprezentantului Moldovei 76 de puncte.

Trofeul Eurovision Song Contest 2023 a fost câștigat de către reprezentanta Suediei, Loreen, care a interpretat piesa „Tatoo”. Interpreta a mai câștigat acest concurs în 2012.

Eurovision Song Contest 2023 a fost organizat de către Marea Britanie în numele Ucrainei, care nu a putut desfășura concursul din cauza războiului declanșat de Rusia. Ucraina a câștigat anul trecut Eurovision cu piesa „Stefania”, interpretată de Kalush Orchestra.

Republica Moldova participă la Eurovision Song Contest din anul 2005. Cel mai bun rezultat obținut a fost locul 3, în anul 2017, de către trupa SunStroke Project, cu melodia „Hey, Mamma!”. Anul trecut țara a fost reprezentată la concurs de Formația „Zdob și Zdub” și Orchestra fraților Advahov, piesa „Trenulețul” clasându-se pe locul șapte.

Pasha Parfeni a mai participat la Eurovision în anul 2012, la Baku, cu piesa „Lăutar”. La Marea Finală din capitala azeră a ocupat locul 11 dintr-un totalul de 26 de participanți.

Related posts

Până pe 10 noiembrie, ANRE va stabili tarife noi pentru furnizarea gazelor naturale

Albasat

Poliția de Frontieră anunță despre reținerea a 76 de persoane aflate în căutare

Albasat

Dezbateri electorale cu candidații la funcția de primar de Vărzărești: propuneri și viziuni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment