Nisporeni

Patru străzi din oraşul Nisporeni au fost renovate

Locatarii a 4 străzi din oraşul Nisporeni, beneficiază de străzi renovate, cu suportul financiar din partea administraţiei publice locale.

Localnicii mărturisesc că era strict necesară această renovare, deoarece starea drumurilor lăsa de dorit. Astfel, reprezentanţii administraţiei au reuşit să facă un mare cadou, pentru localnicii acestor străzi.

„Vreau să mulţumesc primăriei oraşului Nisporeni, pentru strada care am aşteptat-o de mulţi ani, să fie aranjată, să fie făcută. Sperăm că la anul, sau anii viitori, o să avem şi asfalt, precum a promis şi primarul, şi viceprimarul.” a menționat un locuitor al orașului Nisporeni.

„Ne-a ajutat Dumnezeu să reabilităm drumul nostru. Ultima dată el a fost reparat în anul 2004. Timp de 16 ani, datorită gospodarilor străzii, am păstrat acest drum, i-am asigurat durablitatea. Astăzi suntem foarte bucuroşi, că în calitate de consilier orăşenesc, am fost susţinut de primăria oraşului, personal de domnul primar Robu Grigore, care ne-a acordat ajutor pentru a repara această stradă.”

3 din aceste străzi, au fost renovate total din banii oferiţi de primăria oraşului Nisporeni, iar strada Ştefan Neaga a fost renovată şi cu contribuţia locatarilor, care au venit cu iniţiativa proprie şi şi-au oferit suportul financiar, pentru a scăpa de problemele cauzate de lipsa unei străzi renovate.

„Au fost reabilitate 4 străzi. Merge vorba de strada Constantin Stamati, George Coşbuc şi strada Decebal, iar parţial a fost reparată, cu contribuţia locatarilor de pe această stradă, strada Ştefan Neaga. Suma alocată a fost în jur de 800 000 de lei şi lucrări mecanizate în jur de 200 000 de lei. Aceste străzi, erau foarte necesar de reparat. Unele străzi nu au văzut de zeci de ani bucăţică de piatră, dar alte străzi pot zice că de pe timpul Uniunii Sovietice nu au fost niciodată reparate şi nu  au văzut nici o bucată de piatră. De aceasta, primăria a venit în ajutorul cetăţenilor şi am încercat, cât de cât, să renovăm aceste străzi.” a spus Igor Simion, viceprimarul orașului Nisporeni.

Potrivit locatarilor, unele străzi nu au fost renovate 16 ani, iar altele chiar 20 şi sunt foarte bucuroşi, datorită promisiunior din partea primarului şi a viceprimarului, care le-au promis că aceste străzi, în varianta albă, în anii următori  vor fi asfaltate, fapt ce va uşura considerabil viaţa oamenilor şi va remedia din problemele cu care s-au confruntat aceştia pe timp ploios şi pe timp de iarnă.

Related posts

Doi şoferi din raionul Nisporeni au fost prinși băuți la volan. Ce pedeapsă riscă aceştia

Albasat

Primul echipament de ambalare flow pack a fructelor și strugurilor pentru export, lansat la Costești, cu suportul USAID

Albasat

Cresc cazurile de COVID-19 în raionul Nisporeni. Astăzi au fost confirmate cu coronavirus alte 19 persoane

Albasat

Leave a Comment