Portal de știri
Fără categorie

Pavel Grigorciuc, trimis pe banca acuzaților

Pavel Grigorciuc riscă amendă sau până la cinci ani de închisoare pentru huliganism, săvârșit în stare de recidivă. Procuratura a finalizat urmărirea penală și a expediat dosarul de învinuire în judecată, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, pe 21 martie 2019, aflându-se în Grădina publică „Ștefan cel Mare” din capitală, inculpatul l-a agresat verbal pe parlamentarul Sergiu Sârbu. Ulterior, l-a apucat de haină și i-a aplicat o lovitură cu mâna în regiunea feței, continuând să-l insulte. Incidentul a avut loc în prezența colegilor deputatului, dar și altor persoane care se aflau în locul public. Procurorii mai menționează că în urma acțiunilor ilegale ale agresorului, parlamentarul a fost internat în spital cu vătămări corporale ușoare.

Inculpatul, în vârstă de 29 de ani, a ajuns în atenția organelor de drept încă acum cinci ani. În primăvara anului 2015, acesta a fost condamnat la amendă după ce a bătut și insultat un cetățean german într-un local din capitală, deteriorând și mai multe bunuri. Până în prezent, acesta se eschivează de la achitarea amenzii penale.

O altă condamnare a fost  pentru dezordinile în masă și violențele la sediul Procuraturii Generale din septembrie 2016. Atunci, tânărul, împreună cu alte șase persoane, au compărut pe banca acuzaților pentru organizarea, conducerea și participarea activă la săvârșirea acțiunilor ilegale, au chemat la nesupunere violentă activă la cerințele legitime ale reprezentanților autorităților și au aplicat violența.

Pentru aceste acțiuni, Pavel Grigorciuc a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de patru ani. De asemenea, din anul 2014 și până în prezent acesta și-a completat și cazierul contravențional cu patru contravenții pentru o serie de acțiuni huliganice, ultragieri și alte acțiuni violente, pentru care a fost pedepsit de către instanțele naționale cu amenzi, la fel neachitate până în prezent.

Related posts

Clipe memorabile, oferite de artiștii din Nisporeni (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Medicul Silvia Ibriciuc: „Viața după COVID este diferită”

AlbasatTV, Nisporeni

La Chișinău începe Festivalul de Film Studențesc

AlbasatTV, Nisporeni

Bogdan Aurescu: Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride

AlbasatTV, Nisporeni

Oportunități pentru tineri în municipiul Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Aderarea la Zona Unică de Plăți în Euro va aduce plăți mai rapide și mai ieftine, viceguvernator

AlbasatTV, Nisporeni

Dinamica implementării Acordului de Asociere a oferit Moldovei statut de țară candidată la aderare, opinii

AlbasatTV, Nisporeni

Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 26.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Germania vrea să uşureze procedurile de obţinere a cetăţeniei

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment